10 Mart 2021 Çarşamba

Pastane Usulü Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Meşhur Şeker Pare Tatlısı Tarifi

 

Pastane Usulü Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Meşhur Şeker Pare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 2 yumurta biri üzerine
  • Yarım çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker

    Pastane Usulü Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Meşhur Şeker Pare Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Tencereye şeker ve suyu katıp kaynatalım .
  • Kaynadıktan on dk sonra kapatalım soğumaya bırakalım.
  • Yumurta, şekeri ve tereyağını bir kaba alalım. ( ben tatlılarım da yada kurabiyelerimde muhakkak tereyağı kullanırım çünkü margarinin sağlığa ne kadar zararlı olduğunu biliyorum ve evime asla margarin koymam. İlla margarinle yapmak istiyorum diyen olursa da bu tarif margarin ile de yapılabilir. Ama yapmadan önce margarinin zararlarını araştırın derim. )
  • Bu arada iki yumurtanın bir tanesini sarısını üzerine sürmek için saklayalım.
  • Kaba aldığımız malzemeleri iyice yoğurup şekerin tereyağı ile özdeşmesini sağlıyoruz.
  • Daha sonra sıvı yağı ekleyip tekrar biraz karıştırıp sirke, irmiği ve kabartma tozu, vanilyayı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Unu ben göz kararı koydum ölçmedim ama çok sert bir hamurda değil çok yumuşak bir hamurda değil orta kıvama gelecek şekilde unu azar azar koyup yoğuralım.
  • Bu işlemler bittikten sonra şekil vermeye başlayalım.
  • Şekil verme işlemi bittikten sonra sakladığımız bir yumurta sarısını üzerine sürüp 180 derecede işittiğimiz fırında verelim.
  • Üzeri kızaran şeker parelerin ilk sıcağı çıktıktan sonra soğumuş olan şerbet ile buluşturalım.
  • Ben en az iki saat dinlendirdim tatlı mı ve sonuç harika oldu. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder