27 Mart 2021 Cumartesi

Pastane Usulü Tam Ölçülü Kandil Simidi Tarifi

 

Pastane Usulü Tam Ölçülü Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr tereyağı ya da margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Alabildiğince un (4 su bardağı civarı un)
  • 1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 1 çay bardağı su
  • Bolca susam

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • Çörek otu 

    Pastane Usulü Tam Ölçülü Kandil Simidi  Tarifi Yapılışı

  • Odasıcaklığında yumuşamış margarin ya da tereyağını derin bir kaseye alıyoruz.
  • Un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım .
  • Yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
  • Toplamda 4 su bardağı un kullandım kullanacağınız unun markasına göre değişkenlik gösterebilir kontrollü ekleyin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp uzunlamasına açıp inceltelim ve simit şekli verelim.
  • Susam kaplaması için pekmez ve suyu karıştıralım, şekil verdiğimiz hamuru pekmezli suya bulayıp bolca susama bulayalım.
  • Çörek otlu kaplama için yumurta sarısı ve bir çay kaşığı pekmezi karıştırıp şekillendirdiğimiz hamurların üzerine fırça yardımıyla sürüp çörek otu serpiştirelim .
  • 175 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar kontrollü pişirelim 💯.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder