Haşhaşlı Çörek ( Küçük Tepsilik) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 2, 5-3 bardak kadar un
İçi için:
- 3 çorba kaşığı ezilmiş haşhaş
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı şeker
Haşhaşlı Çörek ( Küçük Tepsilik) Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabımıza süt, su, şeker ve mayayı koyup karıştırıyoruz.
- Sonra üzerine yağ, tuz ve yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz.
- Kontrollü olarak unumuzu ekleyip yoğuruyoruz.
- Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Üzerini kapatıp 1 saat dinlendiriyoruz.
- Bu arada hamur dinlenirken bir kasede haşhaş, sıvı yağ ve şekeri güzelce karıştırıp içimizi hazırlıyoruz.
- Dinlenen hamurumuzu 4 eşit parçaya bölüyoruz.
- Yağladığımız tezgahta elimizle hamuru açıyoruz.
- Üzerine haşhaşlı karışımdan 2 çorba kaşığı döküp her yerine yayıyoruz.
- Diğer hamurları da açıp üzerine koyuyoruz ve haşhaş sürüyoruz.
- Son parçadan sonra haşhaş sürmüyoruz.
- Oluşan katlı hamurumuzun üzerine bir kaşık kadar sıvı yağ döküp her yerine yayıyoruz ve hamuru el yordamı ile 1cm kalınlığına gelecek şekilde açarak inceltiyoruz.
- Açtığımız hamuru 2-3 parmak kalınlığında şeritler şeklinde kesiyoruz.
- Her şeridi kendi etrafında kıvırıp doluyoruz.
- Tepsimize dizip 180 derecelik fırında 30 dk pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder