27 Mart 2021 Cumartesi

Haşhaşlı Çörek ( Küçük Tepsilik) Tarifi

 

Haşhaşlı Çörek ( Küçük Tepsilik) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 2, 5-3 bardak kadar un

İçi için:

  • 3 çorba kaşığı ezilmiş haşhaş
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı şeker 

    Haşhaşlı Çörek ( Küçük Tepsilik) Tarifi Yapılışı 

  • Yoğurma kabımıza süt, su, şeker ve mayayı koyup karıştırıyoruz.
  • Sonra üzerine yağ, tuz ve yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Kontrollü olarak unumuzu ekleyip yoğuruyoruz.
  • Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  • Üzerini kapatıp 1 saat dinlendiriyoruz.
  • Bu arada hamur dinlenirken bir kasede haşhaş, sıvı yağ ve şekeri güzelce karıştırıp içimizi hazırlıyoruz.
  • Dinlenen hamurumuzu 4 eşit parçaya bölüyoruz.
  • Yağladığımız tezgahta elimizle hamuru açıyoruz.
  • Üzerine haşhaşlı karışımdan 2 çorba kaşığı döküp her yerine yayıyoruz.
  • Diğer hamurları da açıp üzerine koyuyoruz ve haşhaş sürüyoruz.
  • Son parçadan sonra haşhaş sürmüyoruz.
  • Oluşan katlı hamurumuzun üzerine bir kaşık kadar sıvı yağ döküp her yerine yayıyoruz ve hamuru el yordamı ile 1cm kalınlığına gelecek şekilde açarak inceltiyoruz.
  • Açtığımız hamuru 2-3 parmak kalınlığında şeritler şeklinde kesiyoruz.
  • Her şeridi kendi etrafında kıvırıp doluyoruz.
  • Tepsimize dizip 180 derecelik fırında 30 dk pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder