14 Mart 2021 Pazar

Patates Lazanya Tarifi

 

Patates Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

Patates lazanya

  • 4 adet patates(çok ince dilimlenmiş)
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

İç harcı için:

  • 250 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2/3 adet domates
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1/2 (yarım) su bardağı su

Üzeri için:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    Patates Lazanya Tarifi Yapılışı

  • Önce iç harcını hazırlayın, soğanı ince ince doğrayın, içerisine kıymayı ekleyip, rengi, dönene dek kavurun.
  •  Üstüne domates, biber, baharatlar, suyu da ekleyin ve güzelce karıştırıp, altını kapatın.
  •  Patatesleri soyun, olabildiğince ince ince, yuvarlak yuvarlak doğrayın.
  • Beşamel sos için; tereyağını bir tavaya alın.
  • Yağ eriyince içine unu alın ve unun kokusu çıkana dek kavurun.
  •  Ardından sürekli karıştırarak sütü ekleyin ve pürüzsüz bir sos olana dek pişirin.
  • Dikdörtgen bir borcamın dibini yağlayın ve üstüne bir sıra doğradığınız patateslerden dizin.
  •  Patateslerin üstüne biraz tuz ve karabiber serpiştirin.
  •  Üstüne hazırladığınız harcın yarısını koyun çok az kaşar tendeki ekleyin ve üzerine patatesleri dizin tuz, karabiber serpmeyi unutmayın.
  • Kalan harcı da ekledikten sonra en üste hazırladığınız beşamel sosu dökün.
  •  Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, üstü kızarana dek yaklaşık 40 dakika kontrollü olarak pişirin.
  •  Üstü kızarınca üstüne rendelenmiş kaşarları gezdirin ve peynirler eriyene dek fırında 5 dakika daha tutun.
  • Fırından alın maydanozla süsleyin, dilimleyin ve servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder