Patates Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
Patates lazanya
- 4 adet patates(çok ince dilimlenmiş)
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1, 5 su bardağı süt
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
İç harcı için:
- 250 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2/3 adet domates
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1/2 (yarım) su bardağı su
Üzeri için:
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Patates Lazanya Tarifi Yapılışı
- Önce iç harcını hazırlayın, soğanı ince ince doğrayın, içerisine kıymayı ekleyip, rengi, dönene dek kavurun.
- Üstüne domates, biber, baharatlar, suyu da ekleyin ve güzelce karıştırıp, altını kapatın.
- Patatesleri soyun, olabildiğince ince ince, yuvarlak yuvarlak doğrayın.
- Beşamel sos için; tereyağını bir tavaya alın.
- Yağ eriyince içine unu alın ve unun kokusu çıkana dek kavurun.
- Ardından sürekli karıştırarak sütü ekleyin ve pürüzsüz bir sos olana dek pişirin.
- Dikdörtgen bir borcamın dibini yağlayın ve üstüne bir sıra doğradığınız patateslerden dizin.
- Patateslerin üstüne biraz tuz ve karabiber serpiştirin.
- Üstüne hazırladığınız harcın yarısını koyun çok az kaşar tendeki ekleyin ve üzerine patatesleri dizin tuz, karabiber serpmeyi unutmayın.
- Kalan harcı da ekledikten sonra en üste hazırladığınız beşamel sosu dökün.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, üstü kızarana dek yaklaşık 40 dakika kontrollü olarak pişirin.
- Üstü kızarınca üstüne rendelenmiş kaşarları gezdirin ve peynirler eriyene dek fırında 5 dakika daha tutun.
Fırından alın maydanozla süsleyin, dilimleyin ve servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder