Patates Tapas (Barcelona) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patates
- 2 adet domates ya da yazdan hazırladığımız domates sosu (1 su bardağı )
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı yoğurt
- Tuz, karabiber, pul biber
Patates Tapas (Barcelona) Tarifi Yapılışı
- Patatesler yıkanır kabukları soyulur.
- Küp küp doğranır.
- Yarım çay bardağı su ve tuz ilavesi ile ben mikrodalgada 6 dakikada pişirdim sizler istediğiniz gibi pişirebilirsiniz buharda pişirirseniz lezzeti daha güzel olur.
- Hatta kabukları ile birlikte mikrodalgada 10 dakikada pişirip kontrol için kürdan testi yapılır.
- Sonra kabuklarını soyup küp küp doğrayabilirsiniz bütün lezzeti içinde kalıyor.
- 2 yemek kaşığı tereyağı tavamızda eritilir kızgın yağa patatesler atılarak kızartılır.
- Patatesler servis tabağına alınır aynı tavada 1 yemek kaşığı tereyağında bir yemek kaşığı biber salçası, 2 domates rendesi ya da konserve, 1 su bardağı domates sosu, 1 diş sarımsak rendesi arzunuza göre karabiber tuz ve pulbiber ilavesi ile pişirilir.
- Hazırlanan sos patateslerin üzerine gezdirilir.
- 1 su bardağı yoğurt 2 diş ezilmiş sarımsak, az tuz ilavesi ile karıştırılır patates ve domateslerin üzerinde ya da yanında ılık servis edilir. Afiyet olsun ❤️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder