7 Mart 2021 Pazar

Patates Tapas (Barcelona) Tarifi

 

Patates Tapas (Barcelona) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 2 adet domates ya da yazdan hazırladığımız domates sosu (1 su bardağı )
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Tuz, karabiber, pul biber

    Patates Tapas (Barcelona) Tarifi Yapılışı

  • Patatesler yıkanır kabukları soyulur.
  • Küp küp doğranır.
  • Yarım çay bardağı su ve tuz ilavesi ile ben mikrodalgada 6 dakikada pişirdim sizler istediğiniz gibi pişirebilirsiniz buharda pişirirseniz lezzeti daha güzel olur.
  • Hatta kabukları ile birlikte mikrodalgada 10 dakikada pişirip kontrol için kürdan testi yapılır.
  • Sonra kabuklarını soyup küp küp doğrayabilirsiniz bütün lezzeti içinde kalıyor.
  • 2 yemek kaşığı tereyağı tavamızda eritilir kızgın yağa patatesler atılarak kızartılır.
  • Patatesler servis tabağına alınır aynı tavada 1 yemek kaşığı tereyağında bir yemek kaşığı biber salçası, 2 domates rendesi ya da konserve, 1 su bardağı domates sosu, 1 diş sarımsak rendesi arzunuza göre karabiber tuz ve pulbiber ilavesi ile pişirilir.
  • Hazırlanan sos patateslerin üzerine gezdirilir.
  • 1 su bardağı yoğurt 2 diş ezilmiş sarımsak, az tuz ilavesi ile karıştırılır patates ve domateslerin üzerinde ya da yanında ılık servis edilir. Afiyet olsun ❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder