2 Mart 2021 Salı

Patatesli Çıtır Börek Tarifi

 

Patatesli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 5-6 adet patates
  • Karabiber
  • Tatlı toz biber
  • Tuz

Sosu için ;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı sirke

    Patatesli Çıtır Börek Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak patates haşlanıp süzülür.
  • Güzelce ezilir, içerisine baharatlar ve tuz eklenip karıştırılır ve soğuması için kıyıya alınır.
  • Sos için gerekli tüm malzemeler güzelce karıştırılır ve kıyıya alınır.
  • Yufka tezgaha serilir yarısına sos sürülür ve d şeklinde olacak şekilde diğer kısım üzerine kapatılır. O kısmada sos sürülür.
  • Yufkanın geniş kısmına gelecek şekilde iç harç konur ve rulo olarak sarılır.
  • İkiye katlanır (resimdeki gibi) ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Tüm yufkalar için aynı işlem yapılır.
  • Sosun kalanı üzerine sürülür eğer sos azalmışsa sıvı yağ ekleyip sürebilirsiniz.
  • 175 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirilir. (her fırın derecesi farklılık gösterir arkadaşlar bu yüzden siz dereceyi yinede kendi fırınınıza göre ayarlarsanız daha iyi olur. Mesela benimki çok çabuk pişiriyor bu yüzden ben çoğu şeyi 120-130 arasında pişiririm). Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun inşallah 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder