2 Mart 2021 Salı

İç Pilav Eşliğinde Fırında Kızarmış Bütün Tavuk Tarifi

 

İç Pilav Eşliğinde Fırında Kızarmış Bütün Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

İç pilav için ;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Sıvı yağ
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan – yemeklik doğranmış
  • 1 küçük paket dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı toz şeker ( ben şeker kullanmadım ama bilginize)
  • Çiğ badem
  • Yenibahar
  • Tarçın
  • Tuz
  • Karabiber
  • Süslemek için nar taneleri

Fırında kızarmış tavuk için ;

  • 1 adet bütün tavuk
  • Fırın poşeti

Sosu için;

  • 1 limon suyu
  • Yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Birkaç diş rendelenmiş sarımsak
  • Toz biber
  • Sıvı yağ
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz
  • İsteğe bağlı arpacık soğan

    İç Pilav Eşliğinde Fırında Kızarmış Bütün Tavuk Tarifi Yapılışı

  • Tavuk yapılışı ;Öncelikle limon suyunun bir kısmı ile tavuğun heryerini derisini ovun.
  • Daha sonra sos karışımını hazırlayıp tavuğun içi dışı her yerine sürün.
  • Fırın poşetine koyun .
  • Arpacık soğan kullanmak isterseniz onlarıda tavuğun yanına serpiştirin .
  • Poşete bir kaç minik delik açın ki pişerken hava alsın, poşetin ipi ile bağlayıp önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 1 saat fırın torbasında pişirin.
  • Daha sonra poşetten çıkarıp 10-15 dk arası daha alt üst çevirip biraz daha kızarması için pişirin ,her fırın farklılık gösterir takip edin bu süreler değişebilir.
  • Pilav yapılışı ;Bir pilav tenceresinde sıvı yağ koyup ısıtın, ardından soğanı ekleyin pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Dolmalık fıstığı ve bademi de ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Pirinci ekleyin, tuz ilave edip kavurun.
  • Suda yumuşamış kuş üzümlerinin suyunu sıkıp ekleyin, ardından baharatlarını ekleyin ve karıştırın.
  • Son olarak su ve şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın.
  • Ardından pilavın suyunu iyice çekene kadar 15 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra kapağını açın, kağıt havlu koyup yeniden kapağını kapatıp demlendirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder