30 Mart 2021 Salı

Patlıcan Musakka Tarifi

 

Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler

Kızartmak için;

  • 3 tane patlıcan
  • 3 tane patates
  • 3 tane yeşil sivri biber
  • 1 tane kırmızı kapya biber
  • Kızartmak için bol sıvı yağ

Kıymalı sos için;

  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 250 gram kıyma
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı su
  • En sonunda 1 su bardağı sıcak su

    Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları alacalı soyup iri küp seklinde kesip 15 dakika tuzlu suda bekletin suyunu süzüp peçete ile kurulayın.
  • Patates ve biberleri iri kesip yıkayıp kurulayın.
  • Tavaya bol sıvı yağ döküp yağı ısıtın.
  • Kızgın yağda önce patatesleri bir iki dakika kızartın sonra biberleri ekleyip biberlerle beraber kızartın ayrı ayrıda kızartabilirsiniz .Ben beraber kızarttım
  • Kızaran patates ve biberleri bir tabağa alın aynı yağda patlıcanları kızartıp tabağa alın.
  • Ayrı bir yerde tencereye sıvı yağ döküp kıymayı ekleyin .
  • Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun .
  • Sonra küp doğranmış soğanları ekleyin, soğanlar ölene kadar kıymayla kavurun.
  • Sonra bir yemek kaşığı karışık (biber ve domates)salçayı ekleyip kavurun.
  • Sonra kabuğu soyulmuş küp doğranmış domatesleri ekleyip tuz karabiber ve yarım çay bardağı şu ekleyip karıştırıp tencerenin kapağını kapatın 15 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Sonra kızarmış sebzeleri kıymalı sosa döküp çok az karıştırın sebzelere zarar vermeyin ezilmesinler.
  • Bir su bardağı sıcak su döküp kapağını kapatıp 15 dakika daha kısık ateşte pişirin.
    Yemeğiniz hazır deneyeceklere afiyet olsun şimdiden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder