18 Mart 2021 Perşembe

Patso Tarifi

 

Patso Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram donmuş patates
  • 2 adet sandviç ekmeği
  • 2 adet uzun sosis (isteğe göre)
  • Kornişon turşu
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Sıvı yağ 

Patso Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle donmuş patatesleri fritöze veya sıvı yağla doldurulmuş tavaya alın.
  • Patatesleri çevirerek kızartın. Kızartma işleminin ardından kağıt havlu üzerinde bekletin ve fazla yağını süzdürün.
  • Başka bir tavaya 1 yemek kaşığı margarin koyun ve eritin.
  • Yağ eridiğinde sosisleri üzerine alarak çevirerek kızartın.
  • Sandviç ekmeğinin arasına önce kızarttığınız sosisi, daha sonra patatesleri koyun.
  • Ekmeğin içerisine isteğe göre ketçap, mayonez, ve kornişon turşu ekleyin.
  • Sandviç ekmeğini içindekiler taşmayacak şekilde kapatın ve tost makinesinde bastırın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder