Patso Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram donmuş patates
- 2 adet sandviç ekmeği
- 2 adet uzun sosis (isteğe göre)
- Kornişon turşu
- 1 yemek kaşığı margarin
- Sıvı yağ
Patso Nasıl Yapılır?
- Öncelikle donmuş patatesleri fritöze veya sıvı yağla doldurulmuş tavaya alın.
- Patatesleri çevirerek kızartın. Kızartma işleminin ardından kağıt havlu üzerinde bekletin ve fazla yağını süzdürün.
- Başka bir tavaya 1 yemek kaşığı margarin koyun ve eritin.
- Yağ eridiğinde sosisleri üzerine alarak çevirerek kızartın.
- Sandviç ekmeğinin arasına önce kızarttığınız sosisi, daha sonra patatesleri koyun.
- Ekmeğin içerisine isteğe göre ketçap, mayonez, ve kornişon turşu ekleyin.
- Sandviç ekmeğini içindekiler taşmayacak şekilde kapatın ve tost makinesinde bastırın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder