7 Mart 2021 Pazar

Perde Pilavı Tarifi

 

Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 3 su bardağı un
  • Tuz
  • Süslemek için çiğ badem

Pilav için;

  • 4 adet tavuk but
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su (haşladığınız tavuk suyu olursa daha iyi)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı çiğ badem
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı kuş üzümü
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tarçın
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı yenibahar
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı karabiber
  • Tuz

    Perde Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle çiğ bademlerimizin üzerine kaynar su ekleyip 5 dakika kadar bekletip kabuklarını soyalım.
  • Kullanacağımız fırın kabımızı tereyağ ile yağlayıp süslemede kullanacağımız bademleri kaba dizelim ve kabımızı buzdolabına koyalım. (bu bademlerin kaba yapışmasını sağlayacak ve hamurumuzu sererken bize zorluk çıkarmayacak).
  • Tavuk butlarımızı haşlayalım.
  • Haşlanmış tavuğumuzu didikleyelim ve suyunu da pilavda kullanmak üzere ayıralım. (düdüklüde 40 dakika yeterli oluyor)
  • Hamur için öncelikle bir karıştırma kabında yumurta, yoğurt, tuz ve zeytinyağımızı güzelce karıştıralım.
  • Yavaş yavaş unumuzu ekleyerek iyice yoğuralım.
  • Hamurumuzu bir büyük ve bir küçük parça olacak şekilde ikiye bölelim. (büyük parça kabın içine, küçük parça üstüne serilecek).
  • Büyük hamurumuzu merdane yardımı ile biraz ince olacak şekilde açalım ve buzdolabından çıkardığımız yağlı kabımıza serelim.
  • Küçük hamurumuzun kurumaması için üstünü örterek pilavımızı pişirelim.
  • Tereyağını tencereye ekleyip badem ve kuş üzümünü biraz kavuralım.
  • Pirincimizi de ekleyerek biraz daha kavuralım.
  • Suyumuzu ekledikten hemen sonra baharatlarımızı da ekleyip bir kere karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp pişirelim.
  • Pişen pilava tavuk etlerimizi alıp harmanlayalım.
  • Pilavımızı kabımıza, hamurun içine koyalım.
  • Ayırdığımız küçük parça hamuru da merdane ile açıp pilavın üzerine kapak şeklinde serelim.
  • 200 derece alt üst ayarda önceden ısıtılmış fırınımızda hamur kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkınca soğutup ters çevirelim.
  • Dilimleyip servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder