Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 3 su bardağı un
- Tuz
- Süslemek için çiğ badem
Pilav için;
- 4 adet tavuk but
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su (haşladığınız tavuk suyu olursa daha iyi)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1/4 (çeyrek) su bardağı çiğ badem
- 1/4 (çeyrek) su bardağı kuş üzümü
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tarçın
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı yenibahar
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı karabiber
- Tuz
Perde Pilavı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle çiğ bademlerimizin üzerine kaynar su ekleyip 5 dakika kadar bekletip kabuklarını soyalım.
- Kullanacağımız fırın kabımızı tereyağ ile yağlayıp süslemede kullanacağımız bademleri kaba dizelim ve kabımızı buzdolabına koyalım. (bu bademlerin kaba yapışmasını sağlayacak ve hamurumuzu sererken bize zorluk çıkarmayacak).
- Tavuk butlarımızı haşlayalım.
- Haşlanmış tavuğumuzu didikleyelim ve suyunu da pilavda kullanmak üzere ayıralım. (düdüklüde 40 dakika yeterli oluyor)
- Hamur için öncelikle bir karıştırma kabında yumurta, yoğurt, tuz ve zeytinyağımızı güzelce karıştıralım.
- Yavaş yavaş unumuzu ekleyerek iyice yoğuralım.
- Hamurumuzu bir büyük ve bir küçük parça olacak şekilde ikiye bölelim. (büyük parça kabın içine, küçük parça üstüne serilecek).
- Büyük hamurumuzu merdane yardımı ile biraz ince olacak şekilde açalım ve buzdolabından çıkardığımız yağlı kabımıza serelim.
- Küçük hamurumuzun kurumaması için üstünü örterek pilavımızı pişirelim.
- Tereyağını tencereye ekleyip badem ve kuş üzümünü biraz kavuralım.
- Pirincimizi de ekleyerek biraz daha kavuralım.
- Suyumuzu ekledikten hemen sonra baharatlarımızı da ekleyip bir kere karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp pişirelim.
- Pişen pilava tavuk etlerimizi alıp harmanlayalım.
- Pilavımızı kabımıza, hamurun içine koyalım.
- Ayırdığımız küçük parça hamuru da merdane ile açıp pilavın üzerine kapak şeklinde serelim.
- 200 derece alt üst ayarda önceden ısıtılmış fırınımızda hamur kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkınca soğutup ters çevirelim.
- Dilimleyip servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder