Rosto Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- Yarım su bardağı galeta unu
- 1 adet yumurta
- Tuz, kimyon, karabiber
Püre için
- 4 adet büyük boy patates
- 5-6 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım su bardağı süt
- Tuz
Üzeri için
- Domates sosu kullandım, dilerseniz kullanmayabilirsiniz
Rosto Köfte Tarifi Yapılışı
- İlk olarak köfte için soğanı rendeleyelim.
- Derin bir kap içerisinde köftemizi güzelce yoğuralım.
- Köfteyi tezgaha alalım ve elimizi arada yağlayarak yoğurma işlemine devam edelim.
- 1-2 dk daha yoğurduktan sonra köfteyi rulo haline getirip yağlı kağıt içine koyup saralım.
- Buzdolabına kaldıralım biraz dinlensin.
- Püre için patatesleri haşlayalım.
- Haşlanan patatesleri iyice ezelim. İçerisine diğer malzemeleri ekleyip püre kıvamına getirelim.
- Dinlenen köfteyi fırın kabına ya da tepsiye alalım.
- Yağlı kağıtla yanlarını da sıkıca kapatalım ve kağıdın üzerini biraz ıslatıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dk kadar kontrollü pişirelim.
- Pişme süresinde üzerini bir sefer daha su ile ıslatabilirsiniz. Yağlı kağıt yanmaması için.
- Piştikten sonra köftemizi yağlı kağıttan çıkarıp dilimleyelim.
- Püre üzerine koyup servis edelim.
- Ben dilimlenmiş köfteleri borcama dizip üzerine domates sosu gezdirdim.
- 10 dk daha fırınlama yaptım.
- Siz dilerseniz sos kullanmadan da servis edebilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun 🌿.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder