Pirinç Unlu Yumuşacık Pişi Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Pirinç unu
- Aldığı kadar un
Kızartmak için
- Sıvıyağ
Pirinç Unlu Yumuşacık Pişi Tarifi Yapılışı
- Sütümüzü küçük bir kaba alıp ılıtalım.
- İçine maya ve şekeri ilave edip karıştırıp üstünü kapatıp mayalanmasını bekleyelim.
- Mayalandıktan sonra yoğurma kabına alıp üstüne pirinç ununu ilave edip iyice karıştıralım yavaş yavaş unu da ilave ederek hamuru iyice yoğuruyoruz.Kulak memesi yumuşaklığında olmalı.
- Yoğrulan hamurun üstünü örtün mayalansın.
- İyice kabarıp mayalanan hamuru mandalına büyüklüğünde bezeler yapıp mutfak bezinin üstüne sıralayıp yarım saat kadar bekletip süre sonunda bezeleri çay tabağından biraz daha büyük açıp tekrar mayalanması için bezin üstüne alıp üstlerini örtelim.
- Bir yirmi dakika daha bekletiyoruz yağı tavaya alalım iyice ısındıktan sonra yağ ılık olmasın güzelce ısınması gerek açmış olduğumuz bezeleri tek tek bütün bezeler bitene kadar kızartıyoruz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder