Portakallı Prenses Tacı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı portakal suyu(200ml)
- 3 dolu yemek kaşığı nişasta
- 3 dolu yemek kaşığı şeker
Beyaz kısım için ;
- 1 paket vanilyalı puding
- 500 ml süt
Ara kat için ;
- Petibör bisküvi
Portakallı Prenses Tacı Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Portakal suyu, nişasta ve şeker tencereye alınır kaynayana kadar karıştırılır.
- Tatlı yapılacak kalıp ıslatılır.
- Pişen portakal muhallebisi sıcağıyla kalıba boşaltılır, üzerine tek sıra bisküvi dizilir.
- Puding için tencereye 1 paket puding ve süt alınır kaynayana kadar karıştırılır, pişirilir.
- Yine sıcağı çıkmadan kalıba dökülür ve tekrar tek sıra bisküvi dizilir.
- Tatlı ılıdıktan sonra üzerine folyo kapatılır.
- Tatlının kalıptan kolay çıkması için 1 gece buz dolabında veya 3-4 saat buzlukta beklemesi gerekir.
- Tamamen soğuyan tatlı kalıbın altına tabak koyularak ters çevrilir ve çıkarılır.
- Üzeri istenilen şekilde süslenir. Deneyeceklere afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder