23 Mart 2021 Salı

Portakallı Prenses Tacı Tatlısı Tarifi

 

Portakallı Prenses Tacı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı portakal suyu(200ml)
  • 3 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 3 dolu yemek kaşığı şeker

Beyaz kısım için ;

  • 1 paket vanilyalı puding
  • 500 ml süt

Ara kat için ;

  • Petibör bisküvi

    Portakallı Prenses Tacı Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Portakal suyu, nişasta ve şeker tencereye alınır kaynayana kadar karıştırılır.
  • Tatlı yapılacak kalıp ıslatılır.
  • Pişen portakal muhallebisi sıcağıyla kalıba boşaltılır, üzerine tek sıra bisküvi dizilir.
  • Puding için tencereye 1 paket puding ve süt alınır kaynayana kadar karıştırılır, pişirilir.
  • Yine sıcağı çıkmadan kalıba dökülür ve tekrar tek sıra bisküvi dizilir.
  • Tatlı ılıdıktan sonra üzerine folyo kapatılır.
  • Tatlının kalıptan kolay çıkması için 1 gece buz dolabında veya 3-4 saat buzlukta beklemesi gerekir.
  • Tamamen soğuyan tatlı kalıbın altına tabak koyularak ters çevrilir ve çıkarılır.
  • Üzeri istenilen şekilde süslenir. Deneyeceklere afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder