23 Mart 2021 Salı

Pırasa Kavurması Tarifi

 

Pırasa Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo pırasa
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Tuz, karabiber

Üzeri için;

  • Yoğurt, sarımsak
  • Tereyağı ve pul biber

    Pırasa Kavurması Tarifi Yapılışı

  • İlk önce pırasaları ince ince doğrayalım ve yıkayalım.
  • Daha sonra bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyup, doğradığımız soğanları ekleyelim. Soğanlar hafif pembeleşene kadar kavuralım.
  •  Daha sonra pırasaları ve sarımsakları ekleyelim, orta ateşte biraz daha kavurduktan sonra salçasını ekleyelim. Karabiberini ve  tuzunu da koyarak 2-3 dakika daha kavurmaya devam edelim.
  • Son olarak suyunu koyalım ve pırasalar  yumuşayana kadar normal ateşte pişmeye bırakalım. Suyunu çektiğinde pırasalarımız henüz yumuşamamışsa kontrollü olarak su eklemesi yapabilirsiniz.
  •  Pırasalar pişerken arada bir karıştıralım ve pırasalar yumuşayıp piştikten sonra soğumasını bekleyelim.
  • Soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine yoğurtlu sarımsak dökelim. Ardından tereyağını kızdıralım, içine pul biberini atıp servis tabağındaki pırasaların en üstüne gezdirelim.
  • Deneyecek olan herkese kolay gelsin afiyet olsun😋😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder