15 Mart 2021 Pazartesi

Portakallı Süt Dilimi Tarifi

 

Portakallı Süt Dilimi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt (Bitkisel ya da hayvansal)
  • 8 dilim beyaz çikolata (Şekersiz)
  • 3 yemek kaşığı Eritritol
  • 1,5 yemek kaşığı sığır jelatini
  • 1/2 su bardağı portakal suyu (Taze sıkılmış)
  • 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi

Portakallı Süt Dilimi Nasıl Yapılır?

  • Portakal suyu ve rendesi hariç diğer tüm malzemeyi bir çelik tencereye alarak karıştırın ve kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başlayan karışımı ocaktan alın ve içine portakal suyu ile portakal kabuğu rendesini ekleyerek karıştırın.
  • Servis edeceğiniz kâselere aktarın ve soğumaya bırakın.
  • Soğuyan ve kıvam alan süt dilimlerini ters çevirerek kaselerden ayırın ve servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder