Pratiğinden Yalancı Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
Sosu için;
- 3 adet yumurta
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 2 çay kaşığı tuz
Arası için;
- Peynirli maydanozlu harç
Pratiğinden Yalancı Su Böreği Tarifi Yapılışı
- Öncelikle böreğimizin sosu için bir kapta yumurta, sıvı yağ, su, süt ve tuzu çırpalım.
- Tabanına pişirme kağıdı serdiğimiz yuvarlak fırın tepsimize 1 adet yufkayı kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirelim.
- Kalan 4 adet yufkayı da ortadan ikiye elmizle bölelim.
- Yufkamızın bir parçasını alarak sosa batıralım, ardından fırın tepsimize yerleştirelim.
- Diğer 2 parçayı da sosa batırarak gelişi güzel yerleştirelim.
- Üzerine daha önceden hazırladığımız peynirli maydanozlu iç harcımızdan her yerine gelecek şekilde serpiştirelim. Ben bu tarifte yarım yağlı peynir kullandım siz istediğiniz peynir çeşidini kullanabilirsiniz.
- Kalan 3 yufkayı da güzelce sosa batırdıktan sonra kırışık bir şekilde yerleştirelim.
- Tepsiden sarkan parçaları yine ara katlarına sosumuzdan sürerek tepsinin üzerine katlayalım. Aralara sürdüğümüz sos sayesinde hem daha güzel kızaracak hemde su böreği lezzetinde olacaktır.
- Ardından böreğimizi dilediğimiz boyutta kareler halinde keselim.
- Son olarak kalan sosumuzu da üzerine dökelim, bir fırça yardımı ile sürerek sosun her yere güzelce bulaşmasını sağlayalım.
- Daha sonra 180°C fırında yaklaşık 40 dakika böreğimiz güzelce kızarıncaya kadar pişirelim.
- Fırından aldığımız böreği ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder