20 Mart 2021 Cumartesi

Pratiğinden Yalancı Su Böreği Tarifi

 

Pratiğinden Yalancı Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

Sosu için;

  • 3 adet yumurta
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çay kaşığı tuz

Arası için;

  • Peynirli maydanozlu harç

    Pratiğinden Yalancı Su Böreği Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle böreğimizin sosu için bir kapta yumurta, sıvı yağ, su, süt ve tuzu çırpalım.
  • Tabanına pişirme kağıdı serdiğimiz yuvarlak fırın tepsimize 1 adet yufkayı kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirelim.
  • Kalan 4 adet yufkayı da ortadan ikiye elmizle bölelim.
  • Yufkamızın bir parçasını alarak sosa batıralım, ardından fırın tepsimize yerleştirelim.
  • Diğer 2 parçayı da sosa batırarak gelişi güzel yerleştirelim.
  • Üzerine daha önceden hazırladığımız peynirli maydanozlu iç harcımızdan her yerine gelecek şekilde serpiştirelim. Ben bu tarifte yarım yağlı peynir kullandım siz istediğiniz peynir çeşidini kullanabilirsiniz.
  • Kalan 3 yufkayı da güzelce sosa batırdıktan sonra kırışık bir şekilde yerleştirelim.
  • Tepsiden sarkan parçaları yine ara katlarına sosumuzdan sürerek tepsinin üzerine katlayalım. Aralara sürdüğümüz sos sayesinde hem daha güzel kızaracak hemde su böreği lezzetinde olacaktır.
  • Ardından böreğimizi dilediğimiz boyutta kareler halinde keselim.
  • Son olarak kalan sosumuzu da üzerine dökelim, bir fırça yardımı ile sürerek sosun her yere güzelce bulaşmasını sağlayalım.
  • Daha sonra 180°C fırında yaklaşık 40 dakika böreğimiz güzelce kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Fırından aldığımız böreği ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder