15 Mart 2021 Pazartesi

Püre Yatağında Rosto Köfte Tarifi

 

Püre Yatağında Rosto Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:

  • 500 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 yumurta
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Püresi için:

  • 1 kg patates (4-5 adet)
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için:

  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz

    Püre Yatağında Rosto Köfte Tarifi Yapılışı

  • Kıymayı ve diğer malzemeleri derin bir kaba alın ve güzelce yoğurun.
  • Köftenin dağılmaması için fazla yoğurmak çok önemli.
  • Daha sonra kıymayı rulo hale getirin ve buzdolabında yaklaşık yarım saat bekletin.
  • Daha sonra köfteyi yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın ve önceden ısıtılmış 180 derce fırında 30dk pişirin.
  • Pişen köfteyi çıkardıktan sonra 15 dk dinlenmesi için bekletin.
  • Daha sonra 1 parmak kalınlığında köfteyi dilimleyin.
  • Salçayı sıcak suda açın, köfteleri fırın kabına dizin ve üzerine sostan gezdirip tekrar fırına koyun.
  • Üzerine bir tepsi kapatabilirsiniz, böylelikle fazla kızarmaz.
  • Yaklaşık 15 dk daha pişirin, bu sırada patatesleri haşlayıp suyunu süzün,.
  • Kabuklarını soyduğunuz patatesin üzerine tereyağını ekleyip çatal yardımıyla ezin.
  • Yavaş yavaş sütü, tuzu ve karabiberi ekleyip kıvam aldırın.
  • Servis tabağına önce püreyi, üzerine köfteyi daha sonra da sostan dökün.
  • Üzerini yeşilliklerle süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder