Püre Yatağında Rosto Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için:
- 500 gr kıyma
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 yumurta
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
Püresi için:
- 1 kg patates (4-5 adet)
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Sosu için:
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı sıcak su
- Tuz
Püre Yatağında Rosto Köfte Tarifi Yapılışı
- Kıymayı ve diğer malzemeleri derin bir kaba alın ve güzelce yoğurun.
- Köftenin dağılmaması için fazla yoğurmak çok önemli.
- Daha sonra kıymayı rulo hale getirin ve buzdolabında yaklaşık yarım saat bekletin.
- Daha sonra köfteyi yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın ve önceden ısıtılmış 180 derce fırında 30dk pişirin.
- Pişen köfteyi çıkardıktan sonra 15 dk dinlenmesi için bekletin.
- Daha sonra 1 parmak kalınlığında köfteyi dilimleyin.
- Salçayı sıcak suda açın, köfteleri fırın kabına dizin ve üzerine sostan gezdirip tekrar fırına koyun.
- Üzerine bir tepsi kapatabilirsiniz, böylelikle fazla kızarmaz.
- Yaklaşık 15 dk daha pişirin, bu sırada patatesleri haşlayıp suyunu süzün,.
- Kabuklarını soyduğunuz patatesin üzerine tereyağını ekleyip çatal yardımıyla ezin.
- Yavaş yavaş sütü, tuzu ve karabiberi ekleyip kıvam aldırın.
- Servis tabağına önce püreyi, üzerine köfteyi daha sonra da sostan dökün.
Üzerini yeşilliklerle süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder