15 Mart 2021 Pazartesi

Alman Dilimi Patates Eşliğinde İstiridye Mantarlı Makarna Tarifi

 

Alman Dilimi Patates Eşliğinde İstiridye Mantarlı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 gram istiridye mantarı
  • 3 adet kırmızı biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 adet çeri domates
  • 2 çay kaşığı kaya tuzu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 paket mantı makarna

    Alman Dilimi Patates Eşliğinde İstiridye Mantarlı Makarna Tarifi Yapılışı

  • İstiridye mantarlarını büyük büyük doğrayalım.
  • Dilerseniz elinizle tavuk ayıklar gibi ayıklayabilirsiniz.
  • Ayıkladığımız mantarları orta derinlikte bir tavaya alıp kızarana kadar yağsız şekilde kavuralım.
  • Ardından tereyağı ve zeytinyağı ekleyelim.
  • Yarım ay şeklinde doğradığımız kuru soğanı ve jülyen doğradığımız havuç ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Ayrı bir yerde bir kasede yoğurt içerisine köri ve diğer baharatları ekleyip karıştıralım ve mantarların içerisine ekleyelim.
  • Biraz daha kavuralım. Domatesleri 4 e bölüp en son onları da ekleyelim 1-2 dk daha kavurup kenara alalım.
  • Elma dilimi patates için patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soymadan elma dilimi şeklinde keselim, bol kızgın yağda kızartalım.
  • Mantı makarnayı bol suda haşlayalım, tuz ve çok az zeytinyağı ilavesi yapalım.
  • Dilerseniz herhangi bir başka makarna da kullanabilirsiniz.
  • Servis tabağına mantar, makarna ve patatesleri koyup servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder