Alman Dilimi Patates Eşliğinde İstiridye Mantarlı Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 350 gram istiridye mantarı
- 3 adet kırmızı biber
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 adet çeri domates
- 2 çay kaşığı kaya tuzu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet orta boy patates
- 1 paket mantı makarna
Alman Dilimi Patates Eşliğinde İstiridye Mantarlı Makarna Tarifi Yapılışı
- İstiridye mantarlarını büyük büyük doğrayalım.
- Dilerseniz elinizle tavuk ayıklar gibi ayıklayabilirsiniz.
- Ayıkladığımız mantarları orta derinlikte bir tavaya alıp kızarana kadar yağsız şekilde kavuralım.
- Ardından tereyağı ve zeytinyağı ekleyelim.
- Yarım ay şeklinde doğradığımız kuru soğanı ve jülyen doğradığımız havuç ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Ayrı bir yerde bir kasede yoğurt içerisine köri ve diğer baharatları ekleyip karıştıralım ve mantarların içerisine ekleyelim.
- Biraz daha kavuralım. Domatesleri 4 e bölüp en son onları da ekleyelim 1-2 dk daha kavurup kenara alalım.
- Elma dilimi patates için patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soymadan elma dilimi şeklinde keselim, bol kızgın yağda kızartalım.
- Mantı makarnayı bol suda haşlayalım, tuz ve çok az zeytinyağı ilavesi yapalım.
- Dilerseniz herhangi bir başka makarna da kullanabilirsiniz.
- Servis tabağına mantar, makarna ve patatesleri koyup servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder