18 Mart 2021 Perşembe

Saray Sarması Tarifi

 

Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 dolu dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin

İç Dolgusu İçin

  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt (koyu kıvam istemeyenler 1 su bardağı soğuk süt kullanabilir)

Dış Katmanı İçin

  • 2 su bardağı hindistan cevizi

Saray Sarması Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak derin bir tencereye süt ve şeker koyulur. Üzerine elekten geçirilen un ve kakao eklenerek iyice karıştırılır. Un ve kakaonun elenmesi muhallebinin kıvamının pürüzsüz olmasına yardımcı olacaktır.
  • Kısık ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Dibinin tutmaması ve kıvamın düzgün olması için sürekli karıştırmak önemli.
  • Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelen karışım 2 dakika kaynatılarak ocaktan alınır.
  • İçerisine tereyağ ve vanilya eklenir. Böylece aroma katılmış olur.
  • Ocaktan alınan muhallebinin daha pürüzsüz bir kıvamda olması için 5 dakika mikser ile çırpılır.
  • Büyük boy fırın tepsisine 2 bardak hindistan cevizi serpilir. Tepside açık kalmayacak şekilde tüm tabana yayılır.
  • Üzerine sıcak muhallebi dökülerek yayılır. Her yeri eşit olacak şekilde spatula yardımıyla düzleştirilir.
  • Tepsiye yayılan muhallebi soğumaya bırakılır (1 saat kadar dolapta bekletilirse daha güzel kıvam alır)
  • 1 çay bardağı soğuk süt ile çırpılan krem şanti, dinlendirilen muhallebinin üzerine her yerine eşit şekilde yayılır.
  • Buzdolabına kaldırılarak 2-3 saat dinlendirilir. İyice dinlendikten sonra uzunlamasına ortadan 2’ye kesilir. Kalan bölümler enine dilimlere ayrılır.
  • Daha sonra rulo şeklinde sarılıp, servis tabağına alınır.
  • Hem şekliyle hem lezzetiyle etkileyici bir tatlı olan saray sarması çok hafif bir lezzettir.
  • Dilerseniz, tam kıvamında saray sarmasını ev yapımı çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kırılmadan Sarılan Saray Sarmasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız tepsinin orta kalınlıkta olmasına özen gösterin. Bu sayede kremanın kıvamını daha iyi tutturabilirsiniz.
  • Kremada topaklanmalar olursa, bir kez mikserden geçirin.
  • Kremayı tepsiye sıcakken dökün. Ve kaşığın tersi ile pürüzsüz bir şekilde yayın.
  • Saray sarmasını rulo haline servis etmeden önce getirin. Aksi takdirde bekledikçe çatlamalar oluşacaktır.
  • Sarmanın hindistan cevizini en son ekleyin. Böylece içine karışmadan daha güzel bir görünüm elde edebilirsiniz.

1 Porsiyon Saray Sarması Kaç Kaloridir?

Orta boyutlarda bir adet saray sarması, yaklaşık 250 kaloridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder