18 Mart 2021 Perşembe

Özbek Pilavı Tarifi

 

Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı baldo pirinç
  • Su
  • 50 gr kuş üzümü
  • 500 gr parça kuzu eti
  • 100 gr tereyağı
  • 100 gr çam fıstığı
  • 300 gr kuzu kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/3 çay kaşığı toz karanfil
  • 1/3 çay kaşığı toz tarçın
  • 1/3 çay kaşığı toz kakule

Özbek Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Baldo pirinci iyice yıkayın ve süzgece alıp suyunu süzün. Kuş üzümlerinin saplarını temizleyin ve yumuşayana kadar suda bekletin.
  • Küçük kesilmiş etleri yıkayıp tencereye alın ve üzerini aşacak kadar su ilave edip orta ateşte pişirin. Etler pişince varsa suyunu süzün.
  • Etlere tereyağı ve çam fıstıklarını ekleyin. Çam fıstıkları kızarana kadar kavurun.
  • Etleri pişirdiğiniz suyu 2.5 su bardağı dolusu olana kadar tamamlayıp tencereye ilave edin.
  • Kıyma, kuş üzümü, tarçın, karanfil ve kakuleyi ilave edin. Yıkanmış pirinci ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. 10 dakika demlendirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder