Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı baldo pirinç
- Su
- 50 gr kuş üzümü
- 500 gr parça kuzu eti
- 100 gr tereyağı
- 100 gr çam fıstığı
- 300 gr kuzu kıyma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/3 çay kaşığı toz karanfil
- 1/3 çay kaşığı toz tarçın
- 1/3 çay kaşığı toz kakule
Özbek Pilavı Nasıl Yapılır?
- Baldo pirinci iyice yıkayın ve süzgece alıp suyunu süzün. Kuş üzümlerinin saplarını temizleyin ve yumuşayana kadar suda bekletin.
- Küçük kesilmiş etleri yıkayıp tencereye alın ve üzerini aşacak kadar su ilave edip orta ateşte pişirin. Etler pişince varsa suyunu süzün.
- Etlere tereyağı ve çam fıstıklarını ekleyin. Çam fıstıkları kızarana kadar kavurun.
- Etleri pişirdiğiniz suyu 2.5 su bardağı dolusu olana kadar tamamlayıp tencereye ilave edin.
- Kıyma, kuş üzümü, tarçın, karanfil ve kakuleyi ilave edin. Yıkanmış pirinci ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. 10 dakika demlendirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder