2 Mart 2021 Salı

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi

 

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk baget
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 1 adet küp küp doğranmış kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • 6 adet orta boy patates
  • 2 adet defne yaprağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz, karabiber
  • 1, 5 -2 lt sıcak su

Terbiyesi için;

  • Yarım limon suyu
  • 1, 5 yemek kaşığı un
  • 1 fincan soğuk su

    Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi Yapılışı

  • Baget tavukların derilerini soyup sıvı yağda hafif kızartalım.
  • Derin tencereye sıvı yağ ve tereyağını alıp eritelim.
  • Doğradığımız soğan ve rendelediğimiz havuçları tencereye alıp kavuralım.
  • Sırasıyla soğan,havuç ve sarımsağı ilave edip kavurmaya devam edelim.
  • Kızarttığımız tavukları tencereye alalım.
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edelim.
  • Defne yapraklarını ekleyip karıştıralım.
  • Terbiyesi için un, limon ve suyu çırpıp tencereye ekleyelim.
  • En son 2 ye böldüğümüz patatesleri ilave edip karıştıralım.
  • Tuz ve karabiberi ilave edip yemeğimizi pişmeye bırakalım.
  • Patatesler piştikten sonra ocaktan alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder