22 Mart 2021 Pazartesi

Şehriyeli Sebze Çorbası Tarifi

 

Şehriyeli Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy havuç
  • 1 küçük boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 küçük boy patates
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 1 su bardağı et yada tavuk suyu
  • 1 litre su(kıvamına göre artırın)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Şehriyeli Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Zeytin yağ ve tereyağı tencereye alın.
  • Üzerine ince doğranmış(ben hepsini el rondosundan geçirdim) soğanları ekleyip kavurun.
  • Sırayla havuçları, patatesleri ve sarımsağı da rendeleyip ekleyin.
  • İyice kavurup unu da ekleyin.
  • Un da kavrulunca suyunu ve et suyunu da ekleyin.
  • Bu şekilde 5-6 dakika pişsin, sebzeler yumuşasın.
  • Daha sonra şehriyesini ve tuzunu da ekleyin.
  • Varsa haşlanmış tavuk etini de eklerseniz çok yakışır 😉
  • 10 dakika kısık ateşte kaynayınca tamamdır.
  • Üzerine maydanozla servis ettim.
  • İsterseniz baharatları yağda çevirip de dökebilirsiniz. Ben yumuşak içim kalsın istedim ☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder