Şehriyeli Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 orta boy havuç
- 1 küçük boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 küçük boy patates
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- 1 su bardağı et yada tavuk suyu
- 1 litre su(kıvamına göre artırın)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Şehriyeli Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı
- Zeytin yağ ve tereyağı tencereye alın.
- Üzerine ince doğranmış(ben hepsini el rondosundan geçirdim) soğanları ekleyip kavurun.
- Sırayla havuçları, patatesleri ve sarımsağı da rendeleyip ekleyin.
- İyice kavurup unu da ekleyin.
- Un da kavrulunca suyunu ve et suyunu da ekleyin.
- Bu şekilde 5-6 dakika pişsin, sebzeler yumuşasın.
- Daha sonra şehriyesini ve tuzunu da ekleyin.
- Varsa haşlanmış tavuk etini de eklerseniz çok yakışır 😉
- 10 dakika kısık ateşte kaynayınca tamamdır.
- Üzerine maydanozla servis ettim.
- İsterseniz baharatları yağda çevirip de dökebilirsiniz. Ben yumuşak içim kalsın istedim ☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder