22 Mart 2021 Pazartesi

Fırında Kıymalı Patlıcan Musakka Tarifi

 

Fırında Kıymalı Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 adet patlıcan
  • Yarım kilo normal kıyma
  • 2 domates
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su (salçayı çözdürmek için)
  • Maydanoz
  • Karabiber, kırmızı pul biber

    Fırında Kıymalı Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanlar alacalı şekilde sorulur ve 1 parmak kalınlıkta kesilir, kızgın yağda kızartılır.
  • Ayrı bir tencereye soğan hafif yağda kavrulur.
  • Doğranan domates eklenir 3 dk kadar kavrulur.
  • Baharatlar eklenir, kıymalarda güzelce kavrulur.
  • En son maydanoz eklenir.
  • Kızartılan patlıcanlar borcama yada küçük bir tepsiye diziIir.
  • Üzerine kıymalı harcımızdan eşit şekilde patlıcanların üzerine yayalım.
  • Sonra bu işlem bitince bir kasenin içine salça ve su ekleyip karıştıralım, tepsimizin üzerine dökelim. Çok sulu olmasın dikkat edin. 1. 5 su bardağı yeterli.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişene kadar tutuyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder