14 Mart 2021 Pazar

Şekersiz Ve Unsuz Pişmeyen Cheesecake Tarifi

 

Şekersiz Ve Unsuz Pişmeyen Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Üst tabanı için;

  • 2 su bardağı dut kurusu
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı

Kreması için;

  • 5 yemek kaşığı labne
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 paket vanilya

Üst sosu için;

  • 2 su bardağı donmuş frambuaz
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı su
  • (Sos soğuyunca ekşi olacağı için biraz sosa da bal ekleyebilirsiniz)

    Şekersiz Ve Unsuz Pişmeyen Cheesecake Tarifi Yapılışı

  • Önce kuru dutları rondodan geçirip un haline getiriyoruz.
  • İçerisine tahin ve eritilmiş tereyağını döküp malzemeler birbirine geçene kadar karıştırın.
  • Kelepçeli bir fırın kabına yerleştirip buzluğa atın. O arada kreması için labneyi, balı, ve vanilyayı çırpma kabına koyup 2 dk çırpın.
  • Buzluktan tekrar çıkarıp üst kremasını da ekleyip tekrar buzluğa atın.
  • Üst sosu için bir tavaya frambuazı, nişastayı ve suyu ekleyip pişirin.
  • Hafif kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıp buzlukta bekleyen cheesecaken üzerine dökün. (biraz ekşi olacağı için soğuyunca bal ekleyebilirsiniz)
  • Buzlukta 1 saat bekledikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder