Şekersiz Ve Unsuz Pişmeyen Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Üst tabanı için;
- 2 su bardağı dut kurusu
- 1 yemek kaşığı tahin
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
Kreması için;
- 5 yemek kaşığı labne
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 paket vanilya
Üst sosu için;
- 2 su bardağı donmuş frambuaz
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı su
- (Sos soğuyunca ekşi olacağı için biraz sosa da bal ekleyebilirsiniz)
Şekersiz Ve Unsuz Pişmeyen Cheesecake Tarifi Yapılışı
- Önce kuru dutları rondodan geçirip un haline getiriyoruz.
- İçerisine tahin ve eritilmiş tereyağını döküp malzemeler birbirine geçene kadar karıştırın.
- Kelepçeli bir fırın kabına yerleştirip buzluğa atın. O arada kreması için labneyi, balı, ve vanilyayı çırpma kabına koyup 2 dk çırpın.
- Buzluktan tekrar çıkarıp üst kremasını da ekleyip tekrar buzluğa atın.
- Üst sosu için bir tavaya frambuazı, nişastayı ve suyu ekleyip pişirin.
- Hafif kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıp buzlukta bekleyen cheesecaken üzerine dökün. (biraz ekşi olacağı için soğuyunca bal ekleyebilirsiniz)
- Buzlukta 1 saat bekledikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder