Siyah Nohutlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı siyah nohut
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- Tereyağı ve sıvıyağ
- 3 su bardağı su
- Tuz
Siyah Nohutlu Pilav Tarifi Yapılışı
- Siyah nohutlar akşamdan suya koyulur.
- Suyu süzülen nohutlar hafif diri kalacak şekilde haşlanır.
- Suyun rengi siyah olacaktır. Haşlama suyu süzülür.
- Uygun bir tencerede zeytinyağı ve tereyağında yemeklik doğranan kuru soğan kavrulur.
- Pirinçler ilave edilerek kavurmaya devam edilir.
- Haşlanmış siyah nohutlar ve tuz eklenir.
- Bir bardak pirinçe bir buçuk bardak sıcak su eklenir (benim kullandığım pirinçin ölçüsü bu şekilde, kendi pirinçinize göre ayarlamalısınız).
- Kısık ateşte, kapağı kapatılarak pişirilir.
- İstenilen şekilde servis edilir.
Afiyetle ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder