Sodalı Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı maden suyu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İçi için;
- Sucuk ve kaşar (koydum siz dilediğinizi koyabilirsiniz)
Sodalı Simit Poğaça yapılışı
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Öncelikle maya süt ile eritelim.
- Sıvı yağ, maden suyu, tuz, şeker ve azar azar un ekleyip yumuşak pürüzsüz bir hamur elde edelim.
- Hamurun üzeri örtüp mayalandıralım.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elimizle açalım, iç harç koyup kapatalım.
- Kapattığımız kısım altta kalacak şekilde tepsiye dizelim, tepside 15 dakika tepsi mayası yapalım.
- Yumurta sarısı sürüp susama batıralım, üzerine bıçakla çizik atarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
- Kavrulmuş susam ( ben simitçiden alıyorum susamı kavurmaya gerek kalmıyor)
- Öncelikle maya süt ile eritelim.
- Sıvı yağ, maden suyu, tuz, şeker ve azar azar un ekleyip yumuşak pürüzsüz bir hamur elde edelim.
- Hamurun üzeri örtüp mayalandıralım.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elimizle açalım, iç harç koyup kapatalım.
- Kapattığımız kısım altta kalacak şekilde tepsiye dizelim, tepside 15 dakika tepsi mayası yapalım.
- Yumurta sarısı sürüp susama batıralım, üzerine bıçakla çizik atarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. ❤️.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder