16 Mart 2021 Salı

Nefis Yumuşacık İçli Kete Tarifi

 

Nefis Yumuşacık İçli Kete Tarifi İçin Malzemeler

İçli kete hamurumuz için;

  • 3,5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta ( sarısı üzerine sürmek için kullanılacak)
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 8,5 su bardağı un (un kalitesi ve yumurta büyüklüğü un miktarında değişiklik gösterebilir. hamurumuzun kıvamına göre ayarlayalım)

Ketemizin iç harcı;

  • 125 gram margarin ve ya tarin yağ (ben tarin yağ kullandım)
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hamurumuzun arasına sürmek için;

  • 100 gram margarin veya tarin yağ
  • 100 gram tahin

Üzerine sürmek için ;

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çörek otu

    Nefis Yumuşacık İçli Kete Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle iç harcımızı ve kat arasına süreceğimiz yağı hazırlayalım.
  • İç harcımız için sıvı yağ ve tarin yağı tavaya alalım ikisi erisin daha sonra un ve tuzumuzu ekleyip kavuralım.
  • İyice kavurduktan sonra soğumaya alalım.
  • İç harcımızı hazırlarken çok dikkatli olalım un çok sıcak olabiliyor.
  • Daha sonra tahin ve yağımızı uygun bir sos tavasına alalım ve eritelim.
  • Hamurumuz için sıvı malzemeleri uygun bir kapta birleştirelim .
  • Daha sonra hamuru yoğuracağımız kaba alalım ve unumuzu dikkatlice ekleyip yoğuralım.
  • Bu kısımda hamurunuz ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda olacak.
  • Daha sonra kabımızı streç film ile sardıktan sonra kabımızı sofra bezine saralım ve 45 dk kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamurumuzu 4 büyük parçaya ayıralım ve fırın tepsisi büyüklüğünde açalım ve fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Üzerini erittiğimiz yağ ile yağlayalım. İkinci hamurumuzu da aynı büyüklükte açıp üzerine yerleştirelim.
  • Buz dolabına koyalım yağımızın donması lazım. İkinci tepsiye de aynı işlemi uygulayalım.
  • İlk hazırladığımız tepsiyi 12 eşit parçaya kare şeklinde keselim ve her kare kısmını çok inceltmeden açalım içine harcımızı koyup zarf şeklinde kapatalım. Tüm hamurumuza aynı işlemleri uygulayalım.
  • En son kısım olarak tepsiye tekrar dizelim üzerine süreceğimiz karışımı hazırlayıp çatal yardımı ile şekil verelim ve çörek otu serpelim.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Benim tarifimden 24 tane içli kete çıktı.
  • Pişen keteleri soğuduktan sonra buzluğa da atabilirsiniz.
  • Yapan herkese afiyet şifa olsun inşallah. :):)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder