Nefis Yumuşacık İçli Kete Tarifi İçin Malzemeler
İçli kete hamurumuz için;
- 3,5 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta ( sarısı üzerine sürmek için kullanılacak)
- 1 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 8,5 su bardağı un (un kalitesi ve yumurta büyüklüğü un miktarında değişiklik gösterebilir. hamurumuzun kıvamına göre ayarlayalım)
Ketemizin iç harcı;
- 125 gram margarin ve ya tarin yağ (ben tarin yağ kullandım)
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hamurumuzun arasına sürmek için;
- 100 gram margarin veya tarin yağ
- 100 gram tahin
Üzerine sürmek için ;
- 2 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Çörek otu
Nefis Yumuşacık İçli Kete Tarifi Yapılışı
- Öncelikle iç harcımızı ve kat arasına süreceğimiz yağı hazırlayalım.
- İç harcımız için sıvı yağ ve tarin yağı tavaya alalım ikisi erisin daha sonra un ve tuzumuzu ekleyip kavuralım.
- İyice kavurduktan sonra soğumaya alalım.
- İç harcımızı hazırlarken çok dikkatli olalım un çok sıcak olabiliyor.
- Daha sonra tahin ve yağımızı uygun bir sos tavasına alalım ve eritelim.
- Hamurumuz için sıvı malzemeleri uygun bir kapta birleştirelim .
- Daha sonra hamuru yoğuracağımız kaba alalım ve unumuzu dikkatlice ekleyip yoğuralım.
- Bu kısımda hamurunuz ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda olacak.
- Daha sonra kabımızı streç film ile sardıktan sonra kabımızı sofra bezine saralım ve 45 dk kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurumuzu 4 büyük parçaya ayıralım ve fırın tepsisi büyüklüğünde açalım ve fırın tepsisine yerleştirelim.
- Üzerini erittiğimiz yağ ile yağlayalım. İkinci hamurumuzu da aynı büyüklükte açıp üzerine yerleştirelim.
- Buz dolabına koyalım yağımızın donması lazım. İkinci tepsiye de aynı işlemi uygulayalım.
- İlk hazırladığımız tepsiyi 12 eşit parçaya kare şeklinde keselim ve her kare kısmını çok inceltmeden açalım içine harcımızı koyup zarf şeklinde kapatalım. Tüm hamurumuza aynı işlemleri uygulayalım.
- En son kısım olarak tepsiye tekrar dizelim üzerine süreceğimiz karışımı hazırlayıp çatal yardımı ile şekil verelim ve çörek otu serpelim.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
- Benim tarifimden 24 tane içli kete çıktı.
- Pişen keteleri soğuduktan sonra buzluğa da atabilirsiniz.
Yapan herkese afiyet şifa olsun inşallah. :):)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder