17 Mart 2021 Çarşamba

Sodalı Yufka Böreği Tarifi

 

Sodalı Yufka Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yufka
  • 3 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ

İçine:

  • Beyaz peynir 
  • Maydanoz

Üzerine:

  • 1 şişe maden suyu
  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu

Sodalı Yufka Böreği Nasıl Yapılır?

  • Yufkanın birini tepsiye büzgülü bir şekilde yerleştiriyoruz.
  • Süt, yumurta ve sıvıyağı karıştırıp yufkanın üzerine sürüyoruz.
  • Üzerine diğer yufkayı serip, onun üzerine de hazırladığımız karışımdan sürüyoruz.
  • Peynir ve maydanozu her yerine gelecek şekilde ekliyoruz. 
  • Onun üzerine diğer iki yufkayı aynı şekilde serip karışımı sürüyoruz.
  • Bütün sosu 4 yufkaya paylaştırıyoruz. En üst kata da sürüyoruz.
  • Daha sonra yufkayı kare şeklinde kesiyoruz.
  • Üzerine 1 şişe maden suyunu her yerine gelecek şekilde döküyoruz.
  • Ardından yumurta sarısını sürüp, çörekotu serpiyoruz.
  • 200 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.
  • 5 dakika dinlendirip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder