Sodalı Yufka Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yufka
- 3 yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvıyağ
İçine:
- Beyaz peynir
- Maydanoz
Üzerine:
- 1 şişe maden suyu
- Yumurta sarısı
- Çörekotu
Sodalı Yufka Böreği Nasıl Yapılır?
- Yufkanın birini tepsiye büzgülü bir şekilde yerleştiriyoruz.
- Süt, yumurta ve sıvıyağı karıştırıp yufkanın üzerine sürüyoruz.
- Üzerine diğer yufkayı serip, onun üzerine de hazırladığımız karışımdan sürüyoruz.
- Peynir ve maydanozu her yerine gelecek şekilde ekliyoruz.
- Onun üzerine diğer iki yufkayı aynı şekilde serip karışımı sürüyoruz.
- Bütün sosu 4 yufkaya paylaştırıyoruz. En üst kata da sürüyoruz.
- Daha sonra yufkayı kare şeklinde kesiyoruz.
- Üzerine 1 şişe maden suyunu her yerine gelecek şekilde döküyoruz.
- Ardından yumurta sarısını sürüp, çörekotu serpiyoruz.
- 200 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.
- 5 dakika dinlendirip servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder