Soğanlı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
- 5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Tuz
Üzeri için
- 3-4 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kırmızı biber (İsteğe bağlı )
- Tuz
- Susam
Bardak ölçüm : 200ml
Yapılışı
- Yoğurma kabına unu alalım, ortasını havuz şeklinde açıp süt, su, sıvı yağ, maya, şeker, tuzu ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamurun üzerini örterek 40-50 dakika mayalamaya bırakalım.
- İç harcını hazırlamak için soğanları ince ince doğrayalım veya tamamen ezilmeyecek şekilde robottan çekelim.
- Tavaya yağımızı ve ince doğradığımız soğanları alalım renk almayacak şekilde kavuralım ( soğanların hafif ölüp acılığı gidecek kadar kavurmak yeterli )
- Salçalarını ekleyelim 3-4 dakika daha kavuralım ocağı kapatalım tuzunu kırmızı biberini ekleyip karıştıralım soğumaya bırakalım.
- Pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz tepsiye hamurun tamamını alalım elimizi arada hafif yağlayarak tüm tepsiyi kaplayacak şekilde açalım.
- Soğanlı harcı hamurun üzerine yayalım üzerine bolca susam dökelim.
- Önceden ısınmış 190-200 derece fırında 35- 40 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder