29 Mart 2021 Pazartesi

Soğanlı Ekmek Tarifi

 

Soğanlı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı  kaşığı şeker
  • Tuz

Üzeri için

  • 3-4 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber (İsteğe bağlı )
  • Tuz
  • Susam

Bardak ölçüm : 200ml

Yapılışı

  1. Yoğurma kabına unu alalım, ortasını havuz şeklinde açıp süt, su, sıvı yağ, maya, şeker, tuzu ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım.
  2. Yoğurduğumuz hamurun üzerini örterek 40-50 dakika mayalamaya bırakalım.
  3. İç harcını hazırlamak için soğanları ince ince doğrayalım veya tamamen ezilmeyecek şekilde robottan çekelim.
  4. Tavaya yağımızı ve ince doğradığımız soğanları alalım renk almayacak şekilde kavuralım ( soğanların hafif ölüp acılığı gidecek kadar kavurmak yeterli )
  5. Salçalarını ekleyelim 3-4 dakika daha kavuralım ocağı kapatalım tuzunu kırmızı biberini ekleyip karıştıralım soğumaya bırakalım.
  6. Pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz tepsiye hamurun tamamını alalım elimizi arada hafif yağlayarak tüm tepsiyi kaplayacak şekilde açalım.
  7. Soğanlı harcı hamurun üzerine yayalım üzerine bolca susam dökelim.
  8. Önceden ısınmış 190-200 derece fırında 35- 40 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder