Çilekli Meyveli Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 5 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çimdik tuz
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1,5 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
Krema için;
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Arası için;
- Çilek, muz, kivi
Üzeri için;
- 2 paket çilekli kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Çilekli Meyveli Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurtayı ve toz şekeri bir çimdik tuz ile 3-4 dakika mikserle çırpalım.
- Mikser çalışırken sıcak suyu da ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Harcın rengi açık renk alınca un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim ya el çırpıcısı ile yada mikserin düşük ayarında karıştıralım.
- Yağlı kağıt açtığımız kek kalıbına dökelim.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fansız ayarda 25-30 dakika pişirelim. Mutlaka kürdan ile kontrol edelim fırınların pişirme süresi değişiyor çünkü.
- Piştikten sonra kalıbı ters çevirip soğumaya bırakalım ki kabaran kekimiz çökmesin.
- Pandispanyayı 4-5 saat sonra katlarına ayıralım.
- Krema için vanilya ve yağ hariç diğer malzemeleri ekleyip kaynayıncaya kadar karıştıralım.
- Altını kapatalım vanilya ve yağı da ekleyip karıştıralım ara ara karıştırıp soğumaya bırakalım.
- Şantiyide hazırlayıp buzdolabına kaldıralım. Her katına krema ve dilediğiniz meyveyi koyabilirsiniz.
- Tüm katlar bitince şanti ile etrafını sıvayıp dilediğiniz şekilde pastanızı süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 🤗 ❤️ ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder