29 Mart 2021 Pazartesi

Çilekli Meyveli Yaş Pasta Tarifi

 

Çilekli Meyveli Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çimdik tuz
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu

Krema için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Arası için;

  • Çilek, muz, kivi

Üzeri için;

  • 2 paket çilekli kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

    Çilekli Meyveli Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  • Yumurtayı ve toz şekeri bir çimdik tuz ile 3-4 dakika mikserle çırpalım.
  • Mikser çalışırken sıcak suyu da ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Harcın rengi açık renk alınca un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim ya el çırpıcısı ile yada mikserin düşük ayarında karıştıralım.
  • Yağlı kağıt açtığımız kek kalıbına dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fansız ayarda 25-30 dakika pişirelim. Mutlaka kürdan ile kontrol edelim fırınların pişirme süresi değişiyor çünkü.
  • Piştikten sonra kalıbı ters çevirip soğumaya bırakalım ki kabaran kekimiz çökmesin.
  • Pandispanyayı 4-5 saat sonra katlarına ayıralım.
  • Krema için vanilya ve yağ hariç diğer malzemeleri ekleyip kaynayıncaya kadar karıştıralım.
  • Altını kapatalım vanilya ve yağı da ekleyip karıştıralım ara ara karıştırıp soğumaya bırakalım.
  • Şantiyide hazırlayıp buzdolabına kaldıralım. Her katına krema ve dilediğiniz meyveyi koyabilirsiniz.
  • Tüm katlar bitince şanti ile etrafını sıvayıp dilediğiniz şekilde pastanızı süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 🤗 ❤️ ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder