1 Mart 2021 Pazartesi

Soslu Patates Kızartması Tarifi

 

Soslu Patates Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcan
  • 6-7 adet patates
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

Sosu İçin;

  • 5 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Kara biber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz
  • 5-6 yemek kaşığı kızartma yağından

    Soslu Patates Kızartması Tarifi Yapılışı;Patates kızartmasını herkes biliyor ama görsel olarak belki bir fikir olabilir.

    1. Patatesleri soyup yıkadıktan sonra küp küp doğruyoruz. Tuzlayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
    2. Patlıcanları da ikiye bölüp içini oyduktan sonra kızgın yağda her tarafını kızartıyoruz.
    3. Sosu içinde domatesleri ve sarımsağı rendeden geçiriyoruz. Küçük bir tencereye alıp kızartma yağından da koyuyoruz.
    4. Domatesler suyunu çekmeye yakın diğer malzemeleri de katıp koyu bir kıvam oluncaya kadar pişiriyoruz.
    5. Patlıcanları servis tabağın alıp içine patatesleri koyuyoruz.
    6. Üzerine sosunu da döküp sıcak yada soğuk olarak servis ediyoruz.

    Hem görsel hem de lezzet olarak çok nefis oluyor. ALLAH’a emanet olun sevgiyle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder