Soya Soslu, Tavuklu Kereviz Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğüs eti
- 2 adet saplı kereviz
- 1/2 adet soğan
- 4 yemek kaşığı soya sosu
- 2 çay kaşığı üzüm sirkesi
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1/4 çay kaşığı zencefil tozu
- 1.5 yemek kaşığı iri öğütülmüş karabiber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Soya Soslu, Tavuklu Kereviz Nasıl Yapılır?
- Tavuğu dilimleyin ve kapaklı bir kaba alın. 2 yemek kaşığı soya sosu, 1 çay kaşığı üzüm sirkesi, mısır nişastası ve zencefili ilave edip karıştırın.
- Kapağını kapatın ve marine olması için 30 dakika süreyle buzdolabında dinlendirin.
- 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavaya koyun ve marine ettiğiniz tavukları ekleyerek pişirin. Tavukları tavadan bir kaba alın.
- Aynı tavaya kalan zeytinyağını koyun, ardından dilimlediğiniz kerevizi ve soğanları ekleyip soteleyin.
- Kalan 2 yemek kaşığı soya sosu ile 1 çay kaşığı üzüm sirkesini, pişmiş tavuk etlerini ve karabiberleri de ekleyerek 15 dakika daha pişirin ve sıcak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder