11 Mart 2021 Perşembe

Soya Soslu, Tavuklu Kereviz Tarifi

 

Soya Soslu, Tavuklu Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğüs eti
  • 2 adet saplı kereviz 
  • 1/2 adet soğan
  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 çay kaşığı üzüm sirkesi
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1/4 çay kaşığı zencefil tozu 
  • 1.5 yemek kaşığı iri öğütülmüş karabiber 
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Soya Soslu, Tavuklu Kereviz Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu dilimleyin ve kapaklı bir kaba alın. 2 yemek kaşığı soya sosu, 1 çay kaşığı üzüm sirkesi, mısır nişastası ve zencefili ilave edip karıştırın.
  • Kapağını kapatın ve marine olması için 30 dakika süreyle buzdolabında dinlendirin. 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavaya koyun ve marine ettiğiniz tavukları ekleyerek pişirin. Tavukları tavadan bir kaba alın.  
  • Aynı tavaya kalan zeytinyağını koyun, ardından dilimlediğiniz kerevizi ve soğanları ekleyip soteleyin.
  • Kalan 2 yemek kaşığı soya sosu ile 1 çay kaşığı üzüm sirkesini, pişmiş tavuk etlerini ve karabiberleri de ekleyerek 15 dakika daha pişirin ve sıcak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder