11 Mart 2021 Perşembe

Cevizli Kereviz Salatası Tarifi

 

Cevizli Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kereviz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi 

Üzeri için

  • Ceviz içi
  • İnce kıyılmış maydanoz

Cevizli Kereviz Salatası Nasıl Yapılır?

  • Tarife başlamadan önce kerevizleri bol su ile durulayın ve rendeleyin.
  • Rendelediğiniz kerevizi zeytinyağında 6-7 dakika soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Süzme yoğurdu geniş bir karıştırma kabına alın. Mayonez, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi ilave edip hafifçe çırpın. 
  • Soğuyan kerevizlere, ince çekilmiş ceviz içini ilave edip karıştırın. Salatayı bir servis tabağına alın. Üzerini bütün ceviz içi parçaları ve kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
  • Cevizli kereviz salatasını, fırında tavuk ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Cevizli Kereviz Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan önce ayıkladığınız kerevizleri sirkeli suda 10 dakika bekletin. Böylece daha canlı kalmalarını sağlayabilirsiniz.
  • Kullanacağınız cevizlerin kabuksuz olmasına özen gösterin. Bu sayede acı tadını yok edebilirsiniz.
  • Kerevizin kokusunu önlemek için, pişirme esnasında birkaç damla limon sıkın.
  • Salatanın yoğurdunu servis etmeden önce ilave edin. Aksi takdirde yoğurt suyunu salacaktır.

1 Porsiyon Cevizli Kereviz Salatası Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan kereviz salatasının bir porsiyonu, yaklaşık 100 kaloridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder