Cevizli Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kereviz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 su bardağı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Üzeri için
- Ceviz içi
- İnce kıyılmış maydanoz
Cevizli Kereviz Salatası Nasıl Yapılır?
- Tarife başlamadan önce kerevizleri bol su ile durulayın ve rendeleyin.
- Rendelediğiniz kerevizi zeytinyağında 6-7 dakika soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Süzme yoğurdu geniş bir karıştırma kabına alın. Mayonez, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi ilave edip hafifçe çırpın.
- Soğuyan kerevizlere, ince çekilmiş ceviz içini ilave edip karıştırın. Salatayı bir servis tabağına alın. Üzerini bütün ceviz içi parçaları ve kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
- Cevizli kereviz salatasını, fırında tavuk ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Cevizli Kereviz Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarife başlamadan önce ayıkladığınız kerevizleri sirkeli suda 10 dakika bekletin. Böylece daha canlı kalmalarını sağlayabilirsiniz.
- Kullanacağınız cevizlerin kabuksuz olmasına özen gösterin. Bu sayede acı tadını yok edebilirsiniz.
- Kerevizin kokusunu önlemek için, pişirme esnasında birkaç damla limon sıkın.
- Salatanın yoğurdunu servis etmeden önce ilave edin. Aksi takdirde yoğurt suyunu salacaktır.
1 Porsiyon Cevizli Kereviz Salatası Kaç Kaloridir?
- Standart malzemelerle hazırlanan kereviz salatasının bir porsiyonu, yaklaşık 100 kaloridir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder