13 Mart 2021 Cumartesi

ıspanaklı Köstebek Pasta Tarifi

 

ıspanaklı Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 9-10 adet ıspanak yaptığı
  • 1 çay bardağı süt

Kreması için;

  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Arası için;

  • 1 tane muz
  • 7-8 tane çilek

    ıspanaklı Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı

  • Kreması için şeker, un ve süt koyulaşana kadar çırpılır.
  • Koyulaştıktan sonra ocak kapatılır, tereyağı ve vanilya eklenir.
  • Krema tamamen soğuduktan sonra toz kremşanti eklenir ve mikserle çırpılır.
  • Ispanaklar rondaya koyulur ve üzerine süt eklenerek püre elde edilir. ( 1 su bardağı püre çıkması gerekiyor. Eğer çıkmazsa tekrar süt ilave edilmelidir. )
  • Hamuru için yumurta ve şeker köpük olana kadar mikserle çırpılır.
  • Daha sonra sıvı yağ, ıspanak püresi dökülür ve çırpılmaya devam edilir.
  • En son un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek çırpılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş borcama dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir.
  • Piştikten sonra üst kısmı bıçak yardımıyla kesilir ve rondoda parçalanır.
  • Kesilen kekin üzerine bir miktar krema sürülür.
  • Kremanın üzerine muz ve çilekler dilimlenir.
  • Meyvelerin üzerine kalan krema dökülür ve kekin her yerine yayılır.
  • En üst kata rondoda parçalanmış olan kek kırıntıları bastırılarak her yere yayılır.
  • Dolapta bir gece bekletilir. İstenilen şekilde süslenir.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🙋🌼🌿.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder