13 Mart 2021 Cumartesi

Ispanak Kekli Magnolia Tarifi

 

Ispanak Kekli Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Süslemesi için;

  • 2 paket negro ya da oreo ( içlerini açıp kremalarını sıyırıyoruz)
  • Yarım su bardağı çekilmiş fındık
  • Çilek
  • Ispanaklı kek ya da elinizde bulunan herhangi bir sade kek

    Ispanak Kekli Magnolia Tarifi Yapılışı

  • İlk önce bisküvilerimizi rondodan geçiriyoruz.
  • Kum gibi olan görünümü elde ettiysek  tamamdır. (ıspanaklı kekim benim önceden yapmış olduğum kekten kalan kenarlardı onları da rondodan geçirip buzluğa kaldırmıştım bu şekilde değerlendirmiş oldum. Sizde eğer bu şekilde kalan kekleriniz varsa bu tatlımızda kullanabilirsiniz. ).
  • Şimdi sırada kremamız var, bunun için öncelikle sütümüzü tenceremize alıyoruz.
  • Sırayla nişastamızı, yumurtamızı, unumuzu, toz şekerimizi koyup mikserle karıştırıyoruz. ( ben pütürlü kalmasın diye bu yöntemi kullanıp, pişirmeyi tercih ediyorum. ).
  • Ocağa aldığımız tenceremizi göz göz olana kadar kaynatıyoruz.
  • Altını kapattığımız kremamızın içine vanilyamızı ekleyip karıştırıyoruz.
  • Şimdi sırada cuplarımızı süslemek var, buradan sonrası size kalmış dilediğiniz gibi devam edebilirsiniz.
  • Ben kendi yapmış olduğum süslemeyi anlatmaya devam edeyim.
  • Bardaklarımızın en altına bisküvilerimizi kaşık yardımıyla koyuyoruz.
  • Daha sonra kremamızdan ilave ediyoruz, kenarlara ikiye bölmüş olduğumuz çileklerimizi diziyoruz.
  • Rondodan çekmiş olduğumuz kekimizi de sırayla üst katına ilave edip, sonrasında tekrar kremamızdan koyup son katıda bitirmiş oluyoruz.
  • Üzerini fındıkla süsledikten sonra dolabımıza soğumaya bırakıyoruz.
  • Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder