20 Mart 2021 Cumartesi

Sucuklu Kaşarlı Bazlama Yapılışı Kolay Lezzeti Olay Tarifi

 

Sucuklu Kaşarlı Bazlama Yapılışı Kolay Lezzeti Olay Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su (Ilık)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

İçi için;

  • Sucuk (Rendelenmiş)
  • Kaşar peyniri (Rendelenmiş)

Üzerine sürmek için;

  • Tereyağı

    Sucuklu Kaşarlı Bazlama Yapılışı Kolay Lezzeti Olay Tarifi Yapılışı

  • Ilık suyu yoğurma kabına alın üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın kapağını kapatıp 5 dakika bekletin.
  • Tuzu ilave edip unu eleyerek azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup mandalina büyüklüğünde 12 eşit parçaya bölün.
  • Böldüğünüz hamurları alt üst un serpip tabak büyüklüğünde merdane ile açın.
  • Açtığınız hamurun üzerine rendelenmiş sucuk ve kaşar peyniri koyup üzerine açtığınız hamurdan koyup kapatın parmaklarınızla kenarlarına bastırarak yapışmasını sağlayın.
  • Hamurların hepsini hazırlayıp üzerini örtüp 10 dakika bekletin.
  • Sonra tavayı ocağa alın orta ateşte arkalı önlü ekmekleri pişirin.
  • Son olarak iki tarafına tereyağı sürüp dilimleyip servis yapın. Toplamda 6 adet ekmek çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder