Sucuklu Kaşarlı Bazlama Yapılışı Kolay Lezzeti Olay Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı su (Ilık)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
İçi için;
- Sucuk (Rendelenmiş)
- Kaşar peyniri (Rendelenmiş)
Üzerine sürmek için;
- Tereyağı
Sucuklu Kaşarlı Bazlama Yapılışı Kolay Lezzeti Olay Tarifi Yapılışı
- Ilık suyu yoğurma kabına alın üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın kapağını kapatıp 5 dakika bekletin.
- Tuzu ilave edip unu eleyerek azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup mandalina büyüklüğünde 12 eşit parçaya bölün.
- Böldüğünüz hamurları alt üst un serpip tabak büyüklüğünde merdane ile açın.
- Açtığınız hamurun üzerine rendelenmiş sucuk ve kaşar peyniri koyup üzerine açtığınız hamurdan koyup kapatın parmaklarınızla kenarlarına bastırarak yapışmasını sağlayın.
- Hamurların hepsini hazırlayıp üzerini örtüp 10 dakika bekletin.
- Sonra tavayı ocağa alın orta ateşte arkalı önlü ekmekleri pişirin.
- Son olarak iki tarafına tereyağı sürüp dilimleyip servis yapın. Toplamda 6 adet ekmek çıkıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder