Puf Puf Kabaran Tavada Pişi Tarifi İçin Malzemeler
- Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket maya
- 1 adet yumurta
- 6,5 su bardağı un
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Puf Puf Kabaran Tavada Pişi Tarifi Yapılışı
- Sıvı malzemeleri çırpalım. Süt ve su ılık olsun. Unu azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
- Üzerine buzdolabı poşeti ve mutfak havlusu serip ılık bir ortamda hamur iki katı olana kadar mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru aşağıdan yukarı doğru yoğurup hamurum havasını alalım.
- Bir dolu yemek kaşığı kadar alıp elimizi zeytinyağını batırıp elimizle hamuru açıp ortasını delik açalım. Tezgahta en az 15-20 dk dinlendirelim.
- Tavaya sıvı yağı ekleyip yağ kızana kadar bekleyelim.
- İlk açtığımız hamurdan başlayarak kızartalım.
- Kızartırken bir kalık yardımı ile yağdan hamurların üzerine atalım. Daha güzel kabarıyor.
- Ocağın altı açık olsun. Fazla yağını çekmesi için 2 kat serdiğimiz havlu kağıt üzerine çıkaralım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder