20 Mart 2021 Cumartesi

Puf Puf Kabaran Tavada Pişi Tarifi

 

Puf Puf Kabaran Tavada Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket maya
  • 1 adet yumurta
  • 6,5 su bardağı un

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

    Puf Puf Kabaran Tavada Pişi Tarifi Yapılışı

  • Sıvı malzemeleri çırpalım. Süt ve su ılık olsun. Unu azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  • Üzerine buzdolabı poşeti ve mutfak havlusu serip ılık bir ortamda hamur iki katı olana kadar mayalandıralım.
  • Mayalanan hamuru aşağıdan yukarı doğru yoğurup hamurum havasını alalım.
  • Bir dolu yemek kaşığı kadar alıp elimizi zeytinyağını batırıp elimizle hamuru açıp ortasını delik açalım. Tezgahta en az 15-20 dk dinlendirelim.
  • Tavaya sıvı yağı ekleyip yağ kızana kadar bekleyelim.
  • İlk açtığımız hamurdan başlayarak kızartalım.
  • Kızartırken bir kalık yardımı ile yağdan hamurların üzerine atalım. Daha güzel kabarıyor.
  • Ocağın altı açık olsun. Fazla yağını çekmesi için 2 kat serdiğimiz havlu kağıt üzerine çıkaralım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder