Tahinli Nutellalı Fındık Ezmeli Kat Kat Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 70 gram tereyağ veya 1 çay bardağı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 (yarım) yaş maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı un
İç harcı için;
- 1 çay bardağı tahin
- 4 yemek kaşığı fındık ezmesi
- 2 kaşık nutella
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ
Üzerine sürmek için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
- 1 çay kaşığı pudra şekeri
Tahinli Nutellalı Fındık Ezmeli Kat Kat Çörek Tarifi Yapılışı
- Hamuru için;Yumurtayı, ılık sütü, ılık suyu erttiğimiz tereyağı, şekeri, mayayı ve tuzu malzemeleri karıştıracağımız bir kaba alalım ve karıştıralım.
- Üzerine unu ilave edelim ve yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamurun üzerini kapatıp mayalanması için 1, 5 saat dinlendirelim.
- İç harcı için; Kabımızın içine fındık ezmesi, tahin, nutella, şekeri ve yağı ekleyip karıştırıp hazır edelim.
- Üzeri için; Yumurta, sütü, ve pudra şekeri bir kaba alıp karıştıralım ve hazır edelim.
- Mayası gelen hamuru 4 eşit parçaya ayıralım ayırdığımız bezeleri bir pasta tabağı büyüklüğünde açalım .
- Hazırladığımız iç harcından bir miktar alıp sürelim .
- Üzerine açtığımız 2 bezeyi yerleştirip tekrar iç harçtan alıp sürelim.
- Üzerine 3 bezeyi yerleştirip tekrar iç harçtan sürelim ve üzerine 4 bezeyi açıp yerleştirelim.
- Ortasına bir bardak yerleştirip 16 parçaya keselim .
- 2 veya 3 kez kestiğimiz parçaları döndürelim ve bir araya getirip birleştirelim.
- Üzerine hazırladığımız yumurta iç harcını hamur olan bölümlere sürelim.
- Önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında pişmesi için alalım ve kontrollü pişirelim.
Çöreğimiz hazır afiyet olsun 👩🏻🍳❤️👩🏻🍳.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder