3 Mart 2021 Çarşamba

Tahinli Nutellalı Fındık Ezmeli Kat Kat Çörek Tarifi

 

Tahinli Nutellalı Fındık Ezmeli Kat Kat Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 70 gram tereyağ veya 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 (yarım) yaş maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3,5 su bardağı un

İç harcı için;

  • 1 çay bardağı tahin
  • 4 yemek kaşığı fındık ezmesi
  • 2 kaşık nutella
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ

Üzerine sürmek için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri

    Tahinli Nutellalı Fındık Ezmeli Kat Kat Çörek Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için;Yumurtayı, ılık sütü, ılık suyu erttiğimiz tereyağı, şekeri, mayayı ve tuzu malzemeleri karıştıracağımız bir kaba alalım ve karıştıralım.
  • Üzerine unu ilave edelim ve yoğuralım.
  • Yoğurduğumuz hamurun üzerini kapatıp mayalanması için 1, 5 saat dinlendirelim.
  • İç harcı için; Kabımızın içine fındık ezmesi, tahin, nutella, şekeri ve yağı ekleyip karıştırıp hazır edelim.
  • Üzeri için; Yumurta, sütü, ve pudra şekeri bir kaba alıp karıştıralım ve hazır edelim.
  • Mayası gelen hamuru 4 eşit parçaya ayıralım ayırdığımız bezeleri bir pasta tabağı büyüklüğünde açalım .
  • Hazırladığımız iç harcından bir miktar alıp sürelim .
  • Üzerine açtığımız 2 bezeyi yerleştirip tekrar iç harçtan alıp sürelim.
  • Üzerine 3 bezeyi yerleştirip tekrar iç harçtan sürelim ve üzerine 4 bezeyi açıp yerleştirelim.
  • Ortasına bir bardak yerleştirip 16 parçaya keselim .
  • 2 veya 3 kez kestiğimiz parçaları döndürelim ve bir araya getirip birleştirelim.
  • Üzerine hazırladığımız yumurta iç harcını hamur olan bölümlere sürelim.
  • Önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında pişmesi için alalım ve kontrollü pişirelim.
  • Çöreğimiz hazır afiyet olsun 👩🏻‍🍳❤️👩🏻‍🍳.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder