Tam Buğday Unlu Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yumurta sarısı
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 tatı kaşığı pekmez
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı + 1 yemek kaşığı tam buğday unu
Üzeri için:
- Yarım çay bardağı pekmez
- Yarım çay bardağı su
- Susam
Tam Buğday Unlu Kandil Simidi Tarifi Yapılışı
- Üzeri için kullanacaklarımız hariç tüm malzemeleri kaba ekleyip yoğuruyoruz.
- Tereyağı oda sıcaklığında olmalı.
- Hamurun toparlanması için gerekirse yavaşça ekstra un ekleyebilirsiniz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
- Tezgah üzerinde iki elinizde yuvarlayarak uzatıyoruz ve uçları birleştirip halka şekli veriyoruz.
- Halkaları önce su ve pekmez karışımına sonra susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
- Dilerseniz kavrulmuş susam da kullanabilirsiniz.
- Bu ölçüden bende 10 adet simit çıktı. İsterseniz ölçüyü arttırabilirsiniz.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında 12dakika alt üst fanlı pişiriyoruz.
Fırınlar farklılık göstereceği için kontrollü pişirmekte fayda var.
Deneyecek olanların şimdiden ellerine sağlık, hayırlı kandiller.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder