10 Mart 2021 Çarşamba

Tam Buğday Unlu Kandil Simidi Tarifi

 

Tam Buğday Unlu Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 tatı kaşığı pekmez
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı + 1 yemek kaşığı tam buğday unu

Üzeri için:

  • Yarım çay bardağı pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • Susam

    Tam Buğday Unlu Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

  • Üzeri için kullanacaklarımız hariç tüm malzemeleri kaba ekleyip yoğuruyoruz.
  • Tereyağı oda sıcaklığında olmalı.
  • Hamurun toparlanması için gerekirse yavaşça ekstra un ekleyebilirsiniz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
  • Tezgah üzerinde iki elinizde yuvarlayarak uzatıyoruz ve uçları birleştirip halka şekli veriyoruz.
  • Halkaları önce su ve pekmez karışımına sonra susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
  • Dilerseniz kavrulmuş susam da kullanabilirsiniz.
  • Bu ölçüden bende 10 adet simit çıktı. İsterseniz ölçüyü arttırabilirsiniz.
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında 12dakika alt üst fanlı pişiriyoruz.
  • Fırınlar farklılık göstereceği için kontrollü pişirmekte fayda var.

    Deneyecek olanların şimdiden ellerine sağlık, hayırlı kandiller.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder