10 Mart 2021 Çarşamba

Un Helvası Tarifi

 

Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

Şerbet için;

  • 4 buçuk su bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 150 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kaymak( isteğe bağlı )

    Un Helvası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle süt ve şekeri bir tencere alalım ve bir taşım kaynatalım .Şekerler iyice erisin .
  • Şerbetimiz hazır olunca kenara alalım unu kavurmaya geçelim.
  • Yağlarımıza tencere alıyoruz, eridikten sonra unumuzu koyuyoruz ve güzelce kavurmaya başlıyoruz .
  • Tam 30 dakika karıştırarak unu kavuruyoruz ve sıvı bir hale gelene kadar kavurmaya devam ediyoruz .Bu bir püf nokta topaklanmaması için un güzel kavrulmuş olması gerekiyor.
  • Rengini çok karartmadan şerbetini yavaş yavaş dökmeye başlıyoruz .
  • Önce bir kepçe döküp karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Güzelce şerbetini yedirdikten sonra un helvamız artık servise hazır 😋😍
  • Son olarak sıcakken varsa 1 yemek kaşığı kaymakta ilave ederseniz harika olur yoksa koymanıza gerek yok tamamen isteğe bağlı 😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder