Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
Şerbet için;
- 4 buçuk su bardağı süt
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 150 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kaymak( isteğe bağlı )
Un Helvası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle süt ve şekeri bir tencere alalım ve bir taşım kaynatalım .Şekerler iyice erisin .
- Şerbetimiz hazır olunca kenara alalım unu kavurmaya geçelim.
- Yağlarımıza tencere alıyoruz, eridikten sonra unumuzu koyuyoruz ve güzelce kavurmaya başlıyoruz .
- Tam 30 dakika karıştırarak unu kavuruyoruz ve sıvı bir hale gelene kadar kavurmaya devam ediyoruz .Bu bir püf nokta topaklanmaması için un güzel kavrulmuş olması gerekiyor.
- Rengini çok karartmadan şerbetini yavaş yavaş dökmeye başlıyoruz .
- Önce bir kepçe döküp karıştırmaya devam ediyoruz.
- Güzelce şerbetini yedirdikten sonra un helvamız artık servise hazır 😋😍
- Son olarak sıcakken varsa 1 yemek kaşığı kaymakta ilave ederseniz harika olur yoksa koymanıza gerek yok tamamen isteğe bağlı 😍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder