6 Mart 2021 Cumartesi

Tart Kalıbında Haşhaşlı Kremalı İrmik Tatlısı Tarifi

 

Tart Kalıbında Haşhaşlı Kremalı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1su bardağı un
  • 1 su bardağından biraz eksik mavi haşhaş
  • Kabartma tozu

Krema için;

  • 2, 5 yemek kaşığı un
  • 2, 5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek  kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı krema
  • Kremşanti bir paketin yarısı

Şerbet için;

  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

    Tart Kalıbında Haşhaşlı Kremalı İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yumurta ve diğer sıvı malzemeleri karıştıralım.
  • İrmik, un, kabartma tozunu ekleyelim karıştıralım.
  • Tart kalıbını yağladıktan sonra harcı kalıba alalım.
  • 170 derecede kızarana kadar pişirelim soğuktan sonra şerbeti dökelim.
  • Şerbet için şu ve şekeri karıştıralım 10 dakika kadar kaynatalım ,şerbet sıcak tatlı soğuk olsun.
  • Krema için tüpe almadan önce krema ve kremşanti hariç karıştıralım .
  • Ocağa alalım piştikten sonra soğumaya bırakalım.
  • Bir saatte yakın dinlensin daha sonra krema ve şantiyi ekleyip karıştıralım.
  • Kremanın ince olması istenirse sıvı krema eklenebilir.
  • Dilediğiniz şekilde süsleye bilirsiniz. Afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder