Tart Kalıbında Haşhaşlı Kremalı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1su bardağı un
- 1 su bardağından biraz eksik mavi haşhaş
- Kabartma tozu
Krema için;
- 2, 5 yemek kaşığı un
- 2, 5 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 2 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı krema
- Kremşanti bir paketin yarısı
Şerbet için;
- 1, 5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Tart Kalıbında Haşhaşlı Kremalı İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yumurta ve diğer sıvı malzemeleri karıştıralım.
- İrmik, un, kabartma tozunu ekleyelim karıştıralım.
- Tart kalıbını yağladıktan sonra harcı kalıba alalım.
- 170 derecede kızarana kadar pişirelim soğuktan sonra şerbeti dökelim.
- Şerbet için şu ve şekeri karıştıralım 10 dakika kadar kaynatalım ,şerbet sıcak tatlı soğuk olsun.
- Krema için tüpe almadan önce krema ve kremşanti hariç karıştıralım .
- Ocağa alalım piştikten sonra soğumaya bırakalım.
- Bir saatte yakın dinlensin daha sonra krema ve şantiyi ekleyip karıştıralım.
- Kremanın ince olması istenirse sıvı krema eklenebilir.
Dilediğiniz şekilde süsleye bilirsiniz. Afiyet olsun 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder