28 Mart 2021 Pazar

Taş Fırın Lezzetinde Pizza Tarifi (Püf Noktaları İle)

 

Taş Fırın Lezzetinde Pizza Tarifi (Püf Noktaları İle) İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 yaş maya
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 700-1000 gram un

Sosu için:

  • 400gram domates püresi (sosu)
  • 3 diş sarımsak
  • Kekik, tuz, karabiber

Karamelize soğan için:

  • 2 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 600-800gram rendelenmiş kaşar peyniri

Ayrıca damak zevkinize göre:

  • Sucuk, pastırma, sosis, mantar, mısır, zeytin 

    Taş Fırın Lezzetinde Pizza Tarifi (Püf Noktaları İle) Yapılışı

  • Öncelikle hamuru için yaş maya, süt, 1 su bardağı un ve şekeri bir karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz.
  • Üzerini örtüp 15 dk bekletiyoruz (bu aşamayı mutlaka yapmanızı öneririm, farkını pizzanız piştiğinde anlayacaksınız puf puff oluyor🤭).
  • Ardından diğer malzemeleri de ekleyip hafif ele yapışan, yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
  • Üzerini sıkıca kapatıp bir akşam buz dolabında bekletiyoruz veya 1 saat oda ısısında mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Bu sırada domates püresine sarımsakları rendeliyoruz ve baharatları ilave edip karıştırıyoruz.
  • Karamelize soğanı için soğanı halka halka doğruyoruz ve sıvı yağ ile birlikte bir tencerede orta ateşte rengi dönünceye dek kavuruyoruz. Kavurduğumuz soğanı ocaktan kaldırıp kenara alıyoruz.
  • Sucuk, pastırma gibi dilediğimiz malzemeleri hazırlıyoruz.
  • Hamurdan 6 adet beze alıyoruz.
  • Her birini yağlı kağıt üzerinde merdane ile açıyoruz.
  • Önce domates sosumuzdan gezdiriyoruz.
  • Ardından karamelize soğan ve peynirden serpiştirip dilediğimiz malzemeden koyuyoruz.
  • En son tekrar peynir serpiştirip yağlı kağıt ile fırın telinin üzerine alıyoruz (bu şekilde taş fırın lezzetinde oluyor).
  • Alt üst ayarda 220 dereceye önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 15 dk üzeri ve altı iyice kızarana dek pişiriyoruz.
  • Her bir pizzayı bu şekilde pişiriyoruz.
  • Not: bu tariften 6 adet yuvarlak 26 cm pizza çıkıyor. Dileyen tarifin yarısını da yapabilir.

    Not 2: kenarı peynirli olsun isterseniz biraz fazla açın ve peynir yerleştirip kapatın görseldeki gibi.

    Yapacak olanlara kolay gelsin & afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder