Görüntüsü Ve Lezzeti Muhteşem Muzlu İmam Sarığı Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı su
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
- Vanilya
Muhallebisi için;
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1.5 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 yumurta
Çikolata sos;
- 2 yemek kaşığı nişasta ( tepeleme )
- 2.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı şeker
- 50 gram çikolata
Arası için;
- 1 tane muz
Kenarları için;
- Hindistan cevizi
- Antep fıstığı
Görüntüsü Ve Lezzeti Muhteşem Muzlu İmam Sarığı Pastası Tarifi Yapılışı
- Bir kabın içine yumurtayı şekeri alalım ve köpürene kadar çırpalım .
- Daha sonra kakao ,un, su ve kabartma tozu ,vanilyayı ilave edip karıştıralım..
- Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine hamuru dökelim.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirelim.
- Muhallebisi için sütün içine yumurta, nişasta, un ve şekeri koyup pürüzsüz olana kadar karıştıralım.
- Ocağa koyup katılaşsana kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Çikolata sosu için; Sütün içine nişasta, şeker ve kakaoyu koyup karıştıralım.
- Koyulaşıp kaynayınca ocaktan alalım ve soğuyamam kadar arası sıra sürekli karıştıralım kabuk bağlamaz ve çok güzel kıvamlı sos olur.
- Soğuyan keki çay bardağının ağzını suya batırarak keselim.
- Arasına bir tatlı kaşığı muhallebi koyalım üzerin e muzu koyduktan sonra bir kekle üzerini kapatalım kenarlarına kaşıkla muhallebi sürelim.
- Etrafına hindistan cevizi ve antep fıstığı ile kaplayalım.
- Üzerine çikolata sos koyup istediğimiz şekilde meyveler ile süsleyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder