12 Mart 2021 Cuma

Tavuk Fajita Tarifi

 

Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 parça tavuk göğsü (Küçükse 2 tane)
  • 400 gram doğranmış mantar
  • 1 adet kapya biber jülyen doğranmış
  • 3-4 adet yeşil biber jülyen doğranmış
  • 1 kuru soğan ay şeklinde doğranmış
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kekik
  • Zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ

    Tavuk Fajita Tarifi Yapılışı

  • Mantarları zeytinyağında suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • Üzerine tavukları ilave edip pişirmeye devam edelim.
  • Karabiber tuz kekik tereyağ ve 2 yemek kaşığı soya sosunu ilave edelim yumuşayınca ocaktan alalım.
  • Ayrı bir tavaya soğanları alalım bir iki çevirdikten sonra sırayla sarımsak ve biberleri ilave edelim 3-4 dakika çok ezilmeden karıştırıp ocaktan alalım.
  • Tavuğa biberleri ilave 1 yemek kaşığı soya sosu ilave edelim.
  • 1-2 dakika pişirdikten sonra servise hazır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder