Tavuk Kalamar Ve Kalamar Tarator Bu Lezzete Çok Şaşıracaksınız Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü (Büyük)
- Karabiber
- Tuz
- Pul biber
Sosu için;
- 1 adet yumurta
- 1 adet maden suyu
- 5 yemek kaşığı un
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
Kalamar tarator için;
- 5-6 adet ceviz
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yemek kaşığı mayonez
- Tuz
- Biraz limon
- 3-4 yemek kaşığı yoğurt (kıvamına göre)
- Zeytinyağı
Tavuk Kalamar Ve Kalamar Tarator Bu Lezzete Çok Şaşıracaksınız Tarifi Yapılışı
- İlk tavuklarımızı julyen olarak doğrayıp baharatlar ve tuz ile harmanlıyoruz.
- Ayrı bir kapta yumurtayı çırpıp içine sodayı ilave edip diğer malzemeleri de ekleyip kıvamı oluşuncaya kadar karıştırıyoruz.
- Sosun içine tavukları atıp hepsini karıştırıp buzdolabında 1 saat dinlendiriyoruz.
- Bu arada taratoru yapıyoruz.
- Bunun için dövüşmüş ceviz ve sarımsağı karıştırıp içine galeta unu ve diğer malzemeleri ekliyoruz.
- Kıvamına göre yoğurt ekleyebilirsiniz.
- Daha sonra tavukları kızgın yağda arkalı önlü pişiriyoruz.
- Tarator ile servise sunuyoruz afiyet şeker 😻👍🏻Normal kalamardan farkı yok neredeyse biz çok beğendik yapımı da oldukça pratik⭐️👍🏻🤌🏼.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder