18 Mart 2021 Perşembe

Tepsi Kebabı Tarifi

 

Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 4 adet  patates
  • 2 adet patlıcan
  • 5-6 adet sivri biber
  • Çeri domates
  • 2 adet soğan
  • 4-5 diş sarımsak

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • 1,5 su bardağı su

    Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle etleri biraz haşlayalım.
  • Etler haşlanırken malzemeleri uzun uzun doğrayalım soğanları piyazlık doğrayalım.
  • Bütün malzemeleri doğradıktan sonra etleri sebzelerin üzerine koyalım.
  • Güzelce harmanlayalım.
  • Bir tavada tereyağını eritip salça ile biraz soteleyelim üzerine 1, 5 bardak suyu döküp kekik ve tuzunu ilave edelim.
  • Sos kaynadıktan sonra yemeğimizi üzerine dökelim her yerine gelecek şekilde daha sonra üzerini ıslattığımız yağlı kağıtlı kapatalım.
  • Sonrasında 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında bir saat pişirelim.
  • 1 saatten sonra yağlı kağıdı alıp 15 dakikada o şekilde pişirelim.
  • Kızarsın güzelce çok lezzetli ve hafif olan bu yemeği denemenizi tavsiye ediyorum deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder