Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kuşbaşı et
- 4 adet patates
- 2 adet patlıcan
- 5-6 adet sivri biber
- Çeri domates
- 2 adet soğan
- 4-5 diş sarımsak
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
- 1,5 su bardağı su
Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle etleri biraz haşlayalım.
- Etler haşlanırken malzemeleri uzun uzun doğrayalım soğanları piyazlık doğrayalım.
- Bütün malzemeleri doğradıktan sonra etleri sebzelerin üzerine koyalım.
- Güzelce harmanlayalım.
- Bir tavada tereyağını eritip salça ile biraz soteleyelim üzerine 1, 5 bardak suyu döküp kekik ve tuzunu ilave edelim.
- Sos kaynadıktan sonra yemeğimizi üzerine dökelim her yerine gelecek şekilde daha sonra üzerini ıslattığımız yağlı kağıtlı kapatalım.
- Sonrasında 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında bir saat pişirelim.
- 1 saatten sonra yağlı kağıdı alıp 15 dakikada o şekilde pişirelim.
Kızarsın güzelce çok lezzetli ve hafif olan bu yemeği denemenizi tavsiye ediyorum deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder