Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg orta yağlı kıyma (Kıymayı birkaç kez kıyma makinesinde çektirirseniz daha lezzetli olur)
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane yeşil biber
- ¾ demet maydanoz
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı tuz
Üzerini Süslemek İçin
- 1 tane domates
- 1 tane soğan
- 2 tane çarliston biber
Sosu İçin
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır?
- Soğan, maydanoz ve yeşil biberi robotta çekin. Eğer robotunuz yoksa bunları çok ince olacak şekilde doğrayın.
- Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine robottan geçirdiğiniz malzemeleri ve baharatları ekleyin.
- Harcı iyice yoğurun. Kebabın şekli bozuk olsun istemiyorsanız, yoğurma işlemine dikkat edin.
- Hazırlanan karışımı orta boy yuvarlak bir fırın tepsisine yayın. Hiç boşluk kalmayacak şekilde tepsinin her tarafını kapatın.
- Üzerini süslemek için, domatesi dörde bölüp kıymanın üzerine dağıtın.
- Biberlerin saplarını alıp ortan 2’ye bölüp domateslerin aralarına sıralayın.
- Soğanı da soyup 4 parçaya ayırarak aynı şekilde sıralayın.
- Salçayı sıvı yağ ile karıştırarak, tepsinin her tarafına gezdirin.
- Önceden ısıtılmış fırında, 200 derecede pişirin. 40 dakika gibi bir sürede tepsi kebabı hazır olacaktır.
- Tepsi kebabını, pirinç pilavı ve patlıcan turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tepsi Kebabının Püf Noktaları Nelerdir?
- Öncelikle kullanacağınız kıymanın çok yağlı olmaması gerekir. Mümkünse kıymayı iki kez çektirerek daha kıvamlı bir hale getirebilirsiniz.
- Piştikten sonra etin küçülmesini istemiyorsanız, dana eti tercih edebilirsiniz.
- Tarifi uygularken ekstra yağ koymayın. Dilerseniz tepsinin tabanına biber salçası sürebilirsiniz.
- Etin eşit derecede pişmesi için, fırını önceden ısıtın ve kapağını kapalı tutun.
1 Porsiyon Tepsi Kebabı Kaç Kaloridir?
Baharatlarla süslenen tepsi kebabının bir porsiyonu, ortalama 170 kaloridir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder