Marmelatlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram yumuşamış tereyağı veya margarin
- Yarım su bardağı pudra şekeri veya toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
- 2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 2- 2, 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Arası için
- 1 küçük kase frambuaz reçeli (İstediğiniz reçeli kullanabilirsiniz)
Üzeri için
- Pudra şekeri
Marmelatlı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Kurabiyenin hamuru için un hariç bütün malzemeleri bir kaba alıp çırpıcı yada mikser ile iyice çırpalım. unu da kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak bir kıvamda oluncaya kadar yoğuralım.
- Hamurumuzu iki tane yağlı kağıt arasına 2cm kalınlığında açalım.
- Çay bardağı ile hamurumuza yuvarlaklar açalım.
- Küçük bir aparat yada kapak ile kestiğimiz yuvarlakların ortasına yuvarlak açalım.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dk pişirelim. (dikkat edin üzeri kızarmayacak, beyaz kalacak kontrollü bir şekilde pişirin).
- Soğuyan kurabiyemize marmelattan biraz sürüp her yerine yayalım.
- Küçük yuvarlaklar açtığımız kurabiyemizin üzerine pudra şekeri serpelim.
- Marmelat sürdüğümüz kurabiyenin üzerine yerleştirelim.
- En sonda bir çay kaşığı ile kurabiyemizin ortasına biraz daha koyalım. 🫐🫐afiyet olsun🫐🫐.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder