11 Mart 2021 Perşembe

Terbiyeli Kereviz Çorbası Tarifi

 

Terbiyeli Kereviz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kereviz
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 6 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Bir tutam muskat
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Terbiyeli Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Kereviz, havuç, soğan ve patatesi soyun. Soğanı kıyıp kereviz havuç ve patatesi iri iri doğrayın. Tencereye su ve limon suyunu alıp kaynatın.
  • Sebzeleri ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Sebzelerin suyunu süzün ve blenderden geçirip püre haline getirin. Sebze suyunu püreye ekleyip karıştırın.
  • Başka bir tencerede zeytinyağını ısıtıp unu ilave edin. Un pembeleşmeye başladığında sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin.
  • Sebzeli karışım, tuz ve muskatı ekleyin. Arada bir karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Servis kâselerine paylaştırıp üzerine karabiber serpiştirin.
  • Başlangıç menüsünü süsleyen terbiyeli kereviz çorbasından sonra, kadınbudu köfte ile sofralarınızı renklendirebilirsiniz.

Terbiyeli Kereviz Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kerevizlerin canlı kalmasını sağlamak için sirkeli suda 10 dakika bekletin ve bol suda durulayın.
  • Soğanları doğramak yerine rendeleme işlemini de kullanabilirsiniz. Böylece daha fazla aroma elde edilir.
  • Çorbaya lezzet vermek için, haşlama suyuna az miktarda et suyu ilave edebilirsiniz.
  • Kereviz çorbasını pişirirken içerisine birkaç damla limon sıkın. Bu sayede kötü koku oluşumunu önleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Kereviz Çorbası Kaç Kaloridir?

Kereviz çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder