26 Mart 2021 Cuma

Terbiyeli Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi

 

Terbiyeli Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 parça tavuk sırt çorbalık
  • Bir su bardağından 2 parmak eksik tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için:

  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu

Üzeri için;

  • kıyılmış maydanoz 

    Terbiyeli Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Parça tavukları temizleyip 2 litre suda haşlayalım. Çorbalık sırt diye satılanların suyu lezzetli oluyor.
  • Haşlanıp soğuyunca etleri ayrı bir tabağa ayıklayalım.
  • Tencereye tereyağını alarak eritelim. Ardından unu koyup kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Tavuk suyunuz sıcak ise yerine bir bardak su koyup daha sonra tavuk suyunu ilave edin ki un topak olmasın. Soğumuş ise direkt kullanabilirsiniz.
  • Çorbamız kaynayınca içerisine tel şehriyeyi atın, şehriyeler yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişmeye bırakın.
  • Şehriyeler pişerken terbiyeyi yapmaya başlayın. Uygun bir kase içerisine yumurta sarısı ve limon suyunu alarak çırpın. Daha sonra çorba suyundan 1-2 kepçe ekleyip ılıştırarak yavaş yavaş çorbaya ilave edin.
  • Didiklenen etleri de ekleyin ve ir taşım daha yaklaşık 10 dakika kadar kaynatıp tuzunu, maydanozunu ilave edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder