Terbiyeli Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 parça tavuk sırt çorbalık
- Bir su bardağından 2 parmak eksik tel şehriye
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı su
- 6 su bardağı tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için:
- 1 yumurta sarısı
- Yarım limon suyu
Üzeri için;
- kıyılmış maydanoz
Terbiyeli Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı
- Parça tavukları temizleyip 2 litre suda haşlayalım. Çorbalık sırt diye satılanların suyu lezzetli oluyor.
- Haşlanıp soğuyunca etleri ayrı bir tabağa ayıklayalım.
- Tencereye tereyağını alarak eritelim. Ardından unu koyup kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Tavuk suyunuz sıcak ise yerine bir bardak su koyup daha sonra tavuk suyunu ilave edin ki un topak olmasın. Soğumuş ise direkt kullanabilirsiniz.
- Çorbamız kaynayınca içerisine tel şehriyeyi atın, şehriyeler yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişmeye bırakın.
- Şehriyeler pişerken terbiyeyi yapmaya başlayın. Uygun bir kase içerisine yumurta sarısı ve limon suyunu alarak çırpın. Daha sonra çorba suyundan 1-2 kepçe ekleyip ılıştırarak yavaş yavaş çorbaya ilave edin.
- Didiklenen etleri de ekleyin ve ir taşım daha yaklaşık 10 dakika kadar kaynatıp tuzunu, maydanozunu ilave edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder